Travet : sporten, hästarna, spelet, historien (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
498
Utgivningsdatum
2007-09-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Dimensioner
261 x 238 x 35 mm
Vikt
2200 g
SAB
Rbeab
ISBN
9789151849355

Travet : sporten, hästarna, spelet, historien

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2007-09-01

Slutsåld

Travet innehåller berättarglädje och fakta kring 150 års kultur och historia inom travsporten!
Här finns lysande kapitel som tar läsaren från travets första trevande steg på sjöisarna, via de första landbanorna och kampen för att få spela på hästar på totalisatorn, fram till dagens mångmiljonindustri.

Här finns historien om de tunga nordsvenska arbetshästarnas omvandling till de hästar vi i dag kallar kallblodstravare med Järvsöfaks i spetsen.
Sportens ledande och mest betydande hästkarlar är de fyra fenomenen från Forsa: bröderna Gösta, Gunnar och Sören Nordin och Stig H. Johansson. De porträtteras ingående i boken.
Svensk travsports moderna födelse och marsch mot världstoppen skildras ur flera intressanta aspekter. Här berättas den fantastiska historien om ATG och V65 för första gången utförligt av mannen i dess mitt, Gert Lindberg
Spännande läsning om avel och uppfödning, amatörer och proffs, träning och hästskötsel, rekord och årskrönika liksom 17 nedslag i de största svenska travsegrarna gör Travet till en bok man tar fram och läser och bläddrar i gång på gång. Drygt 400 illustrationer från förr och nu ger liv åt både gångna tider och nyligen körda lopp.

Mats Fransson, Svenska Travsportens Centralförbund, och Olof Karlander, Nationella Stiftelsen för Hästhållningens Främjande, har tillsammans producerat boken där över 20 författare och travsportjournalister medverkar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • I Sigvards spår : en berättelse om svensk djursjukvård

    Olof Karlander

    En berättelse om svensk djursjukvård Olof Karlander beskriver i denna bok utvecklingen av djursjukvården i Sverige genom att följa i sin pappa Sigvards spår. Sigvard Karlander var först bataljonsveterinär på A2 i Göteborg och sedan fältveterinär i...