Stilguiden : möbler och inredning 1700-2000 (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2008-03-01
Upplaga
2
Förlag
Prisma
Dimensioner
232 x 198 x 22 mm
Vikt
860 g
SAB
Ih
ISBN
9789151849874
Stilguiden : möbler och inredning 1700-2000 (kartonnage)

Stilguiden : möbler och inredning 1700-2000

(1 röst)
Kartonnage, Svenska, 2008-03-01

Slutsåld

Vad är typiskt för rokoko och jugend? Vad skiljer gustavianskt från empir? Hur ser man skillnad på en rokokostol från tiden och på en senare kusin i nyrokoko? Jane Fredlund visar vägen genom stildjungeln från barocken till de senaste decenniernas trender.

Stilguiden beskriver i ord och bild typiska stildrag för varje epok. Både möbelns helhet, och detaljer, som utformningen av stolsben och ryggstöd liksom möbeldekoren, avslöjar stilen.
Detta är den stora guideboken till stilhistorien. Från barocken via rokoko, gustavianskt, empir, nystilar och jugend till funkis, femtiotal och de senaste decenniernas stilar och trender. Den faktaspäckade boken är en rik skatt för alla som är intresserade av stilhistoria, antikviteter, design och historia.
Stilguiden är utpräglat pedagogisk, praktisk och instruktiv samt rikt illustrerad med autentiska interiörer, möbelbilder och dekordetaljer, med tonvikt på sådant som man hittar på auktion och i antikhandeln. Auktionshusen har välvilligt ställt sitt värdefulla bildmaterial till förfogande. Det har därmed blivit en bok med många exempel och användbara tips för den som letar antikt och design.

Ur recensioner:
"Fredlunds stora förtjänst är att hon ledigt, nästan lekande, ger oss korta men rika brottstycken ur tre århundradens form- och inredningshistoria. Miljöer och detaljer och de enskilda föremålen samsas i det som verkligen är en fungerande guide. Inte minst är de karakteriserande texterna om 1900-talets formgivning, där decennierna från och med 50-talet fått var sitt distinkta kapitel, till hjälp för dagens fyndare."
Carl-Otto Werkelid, Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jane Fredlund

  • Stora antikboken : Fakta Tumregler Skötsel

    Jane Fredlund

    "Enormt fin bok!" P4 Stockholm, Pär Fontander "En utmärkt guide för den antikintresserade." Bibliotekstjänst, Nils-Olof Bjellvi Stora antikboken - utökad upplaga Ny reviderad och utökad utgåva av praktverket Stora antikboken. M...

  • Moderna antikviteter

    Jane Fredlund

    "Jane Fredlund är oerhört kunnig... Trevlig bok som lämpar sig för de som vill få en introduktion i moderna antikviteter" Bibliotekstjänst, Erika Storme Martinger 1900-talets design i Sverige och Skandinavien! En faktaspäckad, rikt illus...

Bloggat om Stilguiden : möbler och inredning 1700-2000