Uppfostran utan gråt : om samspelet mellan barn och föräldrar (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2008-09-15
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Översättare
Malin Taube
Originaltitel
The no-cry discipline solution
Illustratör/Fotograf
Miroslav Sokcic
Dimensioner
216 x 141 x 21 mm
Vikt
460 g
SAB
Dofa
ISBN
9789151849966
Uppfostran utan gråt : om samspelet mellan barn och föräldrar (kartonnage)

Uppfostran utan gråt : om samspelet mellan barn och föräldrar

(1 röst)
Kartonnage Svenska, 2008-09-15

Slutsåld

Att vara förälder är något av det roligaste - och svåraste - som finns. Med Elizabeth Pantleys Uppfostran utan gråt får man kunskapen som gör livet med barn både lättare och roligare.

Ibland kör man totalt fast i föräldrar-barn-relationen: ungen vill inte klä på sig på morgonen, skriker när man ska handla middagsmaten eller vägrar att borsta tänderna.
Elizabeth Pantley är föräldrautbildare och själv fyrabarnsmamma. På ett klokt och kunnigt sätt hjälper hon föräldrar genom familjelivets svårigheter. Myten om den perfekta föräldern avlivar hon snabbt, det är helt enkelt normalt att förlora tålamodet och skrika på sina barn ibland eller att barnet gör tvärtemot vad man säger, trots att man har en bra relation till barnet.
I boken ger hon tips och verktyg för hur man hanterar situationer som spårat ur och hur man undviker att hamna i långdragna vardagskonflikter. Ämnen som tas upp är bland andra: barns och föräldrars ilska; uppfostran och samarbete; utbrott; tårar och gnäll; rädsla; trötthet och överstimulans. För riktigt pressade föräldrar finns också avsnitt med problemlösning i tabellform.
Uppfostran utan gråt är full av handfasta, användbara råd, men lika viktig är författarens inställning att det inte går att vara perfekt som förälder, eller som hon själv skriver:
"Föräldrar som gör rätt sjuttio procent av tiden borde vara stolta över det de uträttar."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »