Single malt whisky : välj whisky efter smak och doft (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2008-10-16
Upplaga
2
Förlag
Prisma
Översättare
Per Johan Hasselqvist
Originaltitel
Whisky Classified
Dimensioner
295 x 185 x 23 mm
Vikt
1060 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789151850092
Single malt whisky : välj whisky efter smak och doft (inbunden)

Single malt whisky : välj whisky efter smak och doft

(5 röster)
Inbunden Svenska, 2008-10-16

Slutsåld

Denna grundbok för alla älskare av single malt whisky kommer nu i en helt omarbetad och utökad upplaga. Fakta har uppdaterats, och beskrivningarna har kompletterats med fler whiskysorter.
Här får man veta mer om det goda ? från Aberfeldy till Tullibardine!

David Wisharts bok förändrar vårt sätt att uppfatta single malt whisky på djupet. Han gör rent hus med den förvirrande jargong som ofta används för att beskriva whisky och ersätter den med en objektiv och enkelt tillämpad doft- och smakguide.
Han identifierar tolv dimensioner av doft och smak i en single malt whisky: kropp, sötma, rök, medicin, tobak, honung, krydda, vin, nöt, malt, frukt och blommor. Dessa tolv faktorer innefattar en doft- och smakterminologi med över 400 beskrivande termer från omkring tusen publicerade provningsanteckningar.
Denna bok beskriver de viktigaste single malt whiskies, som spänner över hela doft- och smakspektrumet. Här finns författarens egna provningsnoteringar och profiler grundade på hans nyskapande klassificering, och varje destilleri presenteras kortfattat med information för besökare. Han berättar om whiskytillverkningens historia, förklarar noggrant olika tillverkningsmetoder och hur man bäst organiserar en whiskyprovning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Single malt whisky : välj whisky efter sm...