The art of home cooking (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Engelska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2007-07-01
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Översättare
Roger Tanner
Originaltitel
Husmanskonst
Medarbetare
Yeh, Tomas (foto) / Nestorson, Lisa (foto)
Dimensioner
285 x 225 x 25 mm
Vikt
1440 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789151850252
The art of home cooking (inbunden)

The art of home cooking

Inbunden Engelska, 2007-07-01

Slutsåld

?Vi talar inte om pimpinett mat, utan rejält käk. Låt trendnissarna strimla fläskläggen till pastan!?
Leif Mannerström älskar husmanskost, och det speglas i hans senaste bok där han samlat sin breda kunskap och sina favoritrecept. Nu kommer den prisbelönade Husmanskonst i en engelsk utgåva!

Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos? ja, alla välkända läckerheter man önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord.
Leif Mannerström delar generöst med sig av sitt stora kunnande när det gäller såväl råvaror som tillredning och traditioner.
Boken utkom i original hösten 2006 och vann ?Årets Svenska Måltidslitteratur 2006? i ?Ā la carte-kategorin? med motiveringen: ?Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denne veterankock för vår husmanskost i en kokbok rik på färg, doft och smak. En välgärning som ligger i tiden.?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Leif Mannerström