Förlossningshandboken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2009-04-08
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Medarbetare
Alfredsson, Karin (foto)
Dimensioner
247 x 180 x 19 mm
Vikt
690 g
SAB
Vgab
ISBN
9789151850269
Vanliga sökord
förlossning föda barn
Förlossningshandboken (inbunden)

Förlossningshandboken

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2009-04-08

Slutsåld

Att föda barn och att bli förälder är en stor utmaning, både fysiskt och känslomässigt. Förlossningshandboken är en modern förlossningsbok som hjälper läsaren att förbereda sig på bästa sätt.

Alla kvinnor är unika och föder med mer eller mindre ansträngning på sitt alldeles egna sätt. Författarna till Förlossningshandboken är barnmorskor. De är övertygade om att kvinnan genom god kunskap om vad som händer i kroppen, och varför det känns som det gör, kan känna en större trygghet och därmed få lättare att hantera förlossningen.
Förlossningshandboken är en vägledning hur man förbereder sig inför och hur man kan jobba genom förlossningen. Den tar upp fakta om hur kroppen fungerar och vad som händer under varje steg av födandet. Den utelämnar inte något, förskönar inte, utan ger svar på allt man kan vilja veta inför förlossningen. Boken ger tips och råd till partnern, tar upp kejsarsnitt, beskriver de komplikationer som kan uppkomma under en förlossning och hur de vanligen hanteras. I boken finns också avsnitt om mental förberedelse, tvillingförlossningar, amning och tiden som nybliven förälder.
Boken innehåller utförliga handfasta avsnitt både för den som vill föda med medicinsk smärtlindring och den som vill använda sig av alternativa smärtlindringsmetoder, som psykoprofylax och massage. Dessutom finns genom hela boken personliga förlossningsberättelser, och i slutet en medicinsk ordlista så att den som vill ska kunna tolka sin förlossningsjournal.
Foton och illustrationer hjälper läsaren att förstå vad som händer under förlossningen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna