Glasspassion (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2008-08-19
Upplaga
1
Förlag
Prisma
Medarbetare
Andersson, Klas (foto)
Dimensioner
287 x 226 x 23 mm
Vikt
1400 g
SAB
Qcaam
ISBN
9789151851051
Glasspassion (inbunden)

Glasspassion

(11 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2008-08-19

Slutsåld

Jan Hedh älskar glass. Om det är han inte ensam. Hans nya bok är en bibel för glassälskare. Här öppnas en ny värld med glasser, parfaiter och sorbeter gjorda med naturliga råvaror. För största njutning! Här är recepten för fest och vardag, mellanrätter, smakbitar och ljuvliga efterrätter.

Svenskarna är bland de största glassätarna i världen! Vi äter nästan femton liter glass per person och år, och då är det mestadels industriglass som vi konsumerar.
Hantverksglass är fortfarande mest tillgängligt i storstäder då det tyvärr bara är ett fåtal konditorier som tillverkar glass nuförtiden.
Mycket så kallad hantverksglass idag baseras dock på pulverprodukter och pastor från Italien som inte har något gemensamt med äkta glass tillverkad på naturliga råvaror och inte med E-nummer och fruktkärnmjöl och stabilisatorer och olika typer av konsistensgivare.

"Redan som ung konditor började jag prova alla möjliga och omöjliga glasskombinationer och på den resan har jag fortsatt. Jag har arbetat mycket med alla möjliga variationer på sorbeter, från klassiska drinksorbeter såsom Pina Colada, Strawberry Margarita och Gin Tonic. Grönsakssorbeter till förrätter och aptitretare såsom sellerisorbet till Roquefortsufflé, pepparrotssorbet till laxtartar, osv. I boken hittar ni fantastiskt goda glassar, efterrätter, krokaner och tårtor. Dessutom förrättsglassar med otraditionella ingredienser såsom anklever och hummer. Prova, det blir gott lovar jag!"

Förutom ett stort antal läckra glassrecept ger Jan Hedh också tips på vilka glassmaskiner som är bäst att använda. Eller hur man bäst går tillväga om man inte har tillgång till någon elektrisk glassmaskin.
Glasspassion vänder sig till både amatörer och proffs och liksom Jan Hedhs tidigare sex succéböcker är den överdådigt illustrerad av Klas Andersson.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Glasspassion. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ambitiös
  Carolyn Johanson, 6 april 2016

  Glasspassion är trevlig och intressant att läsa i, men de flesta recept är för krångliga för att en helt vanlig glassälskare som jag ska våga sig på dem.

 2. Tydlig och exakt
  Jocke, 4 april 2016

  Jan Hedh har producerat ett mycket omfattande och exakt refrensverk kring glass. Tydliga förklaringar ges till varför olika val av råvaror respektive tillagningsmetoder används.På så sätt tillför boken kunskap till läsaren snarare än att endast lista upp ett antal recept som så många andra böcker gör.
  Måttangivelser i viktmått och tillagningsinstruktioner i grader celsius ger repeterbara resultat. Mycket bra!

 3. Underbar bok
  Helena Rosén, 12 mars 2014

  Som vanligt då det gäller böcker av Jan Hedh, innehållsrik med fantastiska recept.
  Vissa mer krävande än andra men bra och metodiskt beskrivna.
  Man känner sig som ett proffs när man lagat efter ett recept av Jan Hedh

 4. Jan Hedh är som vanligt mycket grundlig. Avsnittet om...
  Sven-Ingvar Eriksson, 13 augusti 2013

  Jan Hedh är som vanligt mycket grundlig. Avsnittet om glasskemi den bästa delen. Han förklarar t. ex. hur mängden fett och socker påverkar glassens konsistens.

 5. Bästa glassboken!
  Helena, 18 maj 2011

  Den absolut bästa glassboken på marknaden! Tipset om hur glassmeten skall stå o "dra" är suveränt! Recepten är inte komplicerade och du får också lära dig att göra matglassar! Detta är synnerligen uppskattat på sommarens fester. Mandelspotatisglassen till ansjovis var otroligt uppskattad. De "vanliga" glassrecepten är verkligen goda, för att inte glömma gelato och sorbetrecepten. Enda invändningen är att Hedh är en riktig sockergris: Vi brukar minska lite på sockret i recepten. Eftersom jag ... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Glasspassion