Choklad : mer av det goda (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2008-07-01
Upplaga
2
Förlag
Prisma
Medarbetare
Andersson, Klas (foto)
Dimensioner
245 x 175 x 20 mm
Vikt
740 g
SAB
Qcaam
ISBN
9789151851495
Choklad : mer av det goda (kartonnage)

Choklad : mer av det goda

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2008-07-01

Slutsåld

Jan Hedh är landets främste chokladexpert med mer än 35 års erfarenhet av ämnet! I Choklad - Mer av det goda presenterar han en mängd läckra recept på chokladpraliner av olika slag. Men här finns också delikata petits fours, läckra kolor, kompletta desserter, spännande glassbomber och eleganta tårtor. Lustfyllt, vackert och gott med noggranna anvisningar för att du ska nå ett lyckat resultat.

Du får tips om hur olika bär och frukter kombineras i praliner med skilda chokladsorter. Här finns praliner med nötter och mandel, med aprikoser och plommon, med hallon och svarta vinbär, med smaksättningar som chili och rosépeppar, flingsalt och citrontimjan, kanel, kaffe och teer av skilda slag. Du får lära dig att göra tryfflar med årgångschoklad och hur man bäst lyckas med likörpraliner.
Ett avsnitt med grundrecept lär ut hemligheterna bakom de läckraste fyllningarna - hur man gör grundmassa till klassiska praliner, lena ganacher, smältande fondanter, luftiga mousser och läckra parfaiter och bavaroiser med choklad. Översiktliga scheman visar hur mycket choklad som ska tillsättas beroende av vilken choklad som används. Här beskrivs också grunderna när det gäller temperering av choklad liksom hur man gör de elegantaste choklad-dekorerna.
I ett inledningskapitel berättas om chokladens historia, om kakaobönor, om processer och råvaror och om chokladtillverkning. Avslutningsvis förmedlar Michel Jamais några tankar om ädla drycker och choklad.
Choklad - Mer av det goda vänder sig till såväl amatörer som till proffs. Den är pedagogiskt upplagd och vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Choklad : mer av det goda. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Boken är väl skriven och går in bra på djupet om man...
    Kokbokssamlerskan, 20 juni 2013

    Boken är väl skriven och går in bra på djupet om man vill lära sig hur chokladframställningen går till, hur den bör behandlas och varför. Den är fantastisk om man vill lära sig hantera choklad rätt.

    Recepten är inspirerande och låter väldigt goda, men det är sannerligen inte nybörjarnivå på dem. De förutsätter ofta en viss grundläggande kunskap i köket och en ganska bred samling ingredienser och ofta specialverktyg. Många av recepten förutsätter att man har tillgång till en marmorbä... Läs hela recensionen

  2. Gav bort en fin bok till en nybakad konditorstudent....

    Gav bort en fin bok till en nybakad konditorstudent. fina och tilltalande bilder så provbakat har jag tyvärr inte. Jag önskar mig en sådan bok själv, fick tipset av min dotter som själv är konditor.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Choklad : mer av det goda