Vad jag finner i sjö och å (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vår natur
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2009-05-29
Upplaga
10
Förlag
Prisma
Översättare
Håkan Elmquist, Kicki Elmquist
Originaltitel
Hvad finder jeg i sö og å
Illustratör/Fotograf
Henning Anthon
Dimensioner
222 x 130 x 11 mm
Vikt
300 g
SAB
Ug
ISBN
9789151851785
Vad jag finner i sjö och å (inbunden)

Vad jag finner i sjö och å

Inbunden Svenska, 2009-05-29

Slutsåld

Den perfekta fälthandboken för den som vill lära känna det fascinerande livet i våra sjöar och åar. Vackra bilder och innehållsrika texter som berikar vistelsen i naturen.

Vad jag finner i sjö och å innehåller beskrivningar och teckningar av inte mindre än 350 av våra vanligaste arter som lever i sötvatten. De många vackra och livfulla avbildningarna gör att även nybörjaren lätt kan skilja olika arter från varandra.
Artbeskrivningarna innehåller uppgifter om viktiga kännetecken, levnadssätt, fortplantni ng och utbredning. Vi får lära känna den bruna mosaiksländan som kan konsten att flyga baklänges och vars larver är glupska rovdjur, ryggsimmaren som faktiskt simmar på rygg och vattenspindeln som bygger ett bo i form av en luftklocka och sedan kan leva ett helt liv under vattnet.
Boken täcker in insekter, spindlar och kvalster, musslor och snäckor, grod- och kräldjur, kräftdjur, mossdjur, maskar och iglar, nässeldjur och svampdjur.
Det här är den elfte och helt nyskrivna utgåvan, med de klassiska akvarellerna av Henning Anthon och en del nytecknat material av Birgitte Rubæk. För den svenska översättningen och bearbetningen svarar Håkan Elmquist, entomolog och en av landets främsta insektskännare.
Vad jag finner i sjö och å ingår i fälthandboksserien Vår natur.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vad jag finner i sjö och å