Friluftsmat (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
121
Utgivningsdatum
2009-05-15
Upplaga
3
Förlag
Prisma
Dimensioner
135 x 185 x 10 mm
Vikt
216 g
SAB
Qcab,Rbo
ISBN
9789151851914
Friluftsmat (häftad)

Friluftsmat

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2009-05-15

Slutsåld

Vad ska vi äta? Den som ska ge sig ut på långvandring, skidtur, paddling eller segling, och som måste bära hela sin proviant, tror sig ofta vara hänvisad till den trista, frystorkade industritillverkade maten. Men så behöver det inte alls vara!

Friluftslivet kräver sin egen mat. Den får inte väga för mycket, ska få plats i ryggsäcken, kunna lyfta blodsockret och ge energi så att man orkar maximalt. Självklart ska den också vara god.
I denna uppdaterade och utvidgade utgåva av Friluftsmat ger Anita Forssell, med mångårig erfarenhet som färdledare i fjällen, recept på god och nyttig mat, råd om utrustning och eldning och tips på hur man själv torkar sina råvaror. Med hennes torkmetod, lite planering och enkla förberedelser kan man laga trerätters festmåltider mitt ute i naturen utan att för den skull behöva packa ryggsäcken med tunga färskvaror.
Det är inte alls svårt, och allt går att torka: rotsaker, grönsaker, frukt och bär, fisk och kött. Ofta kan man komplettera med färskvaror ur naturens egna skafferi. Resultatet blir oslagbart - godare, nyttigare och billigare än det du köper i påse. Du sänker matkostnaderna, kan välja kvalitet på råvarorna, komponera måltiderna friare, undvika onödiga tillsatser och njuta av att syn-, lukt- och smaksinnena blir tillfredsställda.
Friluftsmat är uppdelad i olika avsnitt: planering, näringslära, utrustningsalternativ, komponering av måltider, torkning och förvaring av olika matvaror samt tips på vad naturen har att erbjuda. Boken avslutas med en diger receptsamling.
Bokens olika upplagor har hittills sålt i cirka 17 000 exemplar och efterfrågas ständigt på frilufts- och äventyrsbloggar.

"En liten och mycket användbar mat- och kokbok för friluftsmänniskor."
Nya Ludvika Tidning
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Friluftsmat. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Dåliga recept
    Fredrik Johannisson, 30 maj 2016

    Inte en bok jag skulle rekommendera. Recepten som var det jag ville åt är riktigt dåliga, inget som funkar ute och med väldigt många och otympliga ingredienser.

  2. Bra bok för att komma igång med friluftsmaten. Jag...
    Anna C, 13 maj 2013

    Bra bok för att komma igång med friluftsmaten. Jag hade dock önskat fler recept och lite mera avancerade recept. Men som en första bok är den bra, man får svar på många frågor.

Visa alla 2 recensioner