Rockefeller : en klimatsmart historia (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
386
Utgivningsdatum
2019-04-22
Upplaga
1
Förlag
Insamlingsstiftelsen Pharos
Medarbetare
Nordangård, Inger (red.) / Wennberg, Staffan (foto)
Illustratör/Fotograf
Kimmie Fransson
Dimensioner
232 x 155 x 27 mm
Vikt
922 g
SAB
Uh
ISBN
9789151907499
Rockefeller : en klimatsmart historia (inbunden)

Rockefeller : en klimatsmart historia

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-04-22
380
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Detta är en rafflande och paradoxal historia om hur en av världens mäktigaste finans- och oljefamiljer finansierat miljö- och klimatforskning sedan 1950-talet och medverkat till att utforma klimatpolitiska åtgärder sedan 1980-talet.

Rockefellerfamiljens långvariga kamp mot klimathotet innehåller inslag av sofistikerade propagandatekniker, futuristiska framtidsvisioner, nyandlig filosofi samt en dröm om en perfekt utopisk värld där evolutionen står under människans kontroll (Människa 2.0).

Denna dröm och lösning kan dock få svåra konsekvenser för mänsklighetens överlevnad som släkte. Rockefeller Foundations uttalade mission att "främja mänsklighetens välbefinnande över hela världen" har en mörk baksida.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rockefeller : en klimatsmart historia
 2. +
 3. Den metabola pandemin : det största hotet mot en hållbar framtid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den metabola pandemin : det största hotet mot e... av Lars Bern (häftad).

Köp båda 2 för 610 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Rockefeller : en klimatsmart historia. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En skrämmande och ögonöppnande historia
  Pia, 5 juni 2019

  Jacob Nordangårds bok om Rockefellerklanens och deras medhjälpares långsiktiga, olycksbådande, välplanerade och målmedvetna agenda för att nå målet, en ny världsordning, är en helt otrolig läsning. Hans gedigna, väldokumenterade forskning är imponerande och avslöjande. Han avslöjar hur Rockefellerfamiljen gett sig in på alla tänkbara områden i samhället, politik, religion, New Age-rörelser, miljögrupper m.m., för att kunna nå ut med klimathotsbudskapet och skrämma mänskligheten till att vilja... Läs hela recensionen

 2. Århundradets viktigaste bok för att förstå nutid.
  Thomas Olsson, 4 juni 2019

  Vill man förstå Rockefellers och Globalisternas agenda att bryta sönder nationernas egen-kontroll och självbestämmande, för att därmed få kontroll och monopol på hela världens bank och energi verksamhet så att de kan maximera sina vinster och sin makt på bekostnad av invånarna, framför allt då medelklassen är denna boken ett måste.
  Demokratin och yttrandefrihet är redan kraftigt åsidosatt inte minst av ett indoktrinerat P.K samhälle där alla nyanser med avvikande åsikter bemöts med slago... Läs hela recensionen

 3. Otroligt!
  BH, 1 juni 2019

  Förf. är den förste - mig veterligt - som på ett övertygande sätt lyckats belägga hur en av världens mäktigaste familjer både kan tjäna pengar på fossila bränslen samt bedriva propaganda för att fossila bränslen omgående leder till jordens undergång. Finns en rad böcker och dokumentärer på området - men ingen som lyckas belägga detta på ett vetenskapligt sätt med fotnoter som hänvisar till offentligt källmaterial där ägarförhållanden, styrelseposter, finansiering och uttalanden beläggs. Boken... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Jacob Nordangård

 • En obekväm resa

  Jacob Nordangård

  I den här självbiografiska boken beskriver Jacob Nordangård sin resa inom den akademiska världen, som blev till en oväntad thriller när hans forsknings-resultat utmanade det rådande paradigmet.

Bloggat om Rockefeller : en klimatsmart historia