Perfekt Storm (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Europasviten (del 1)
Antal sidor
422
Utgivningsdatum
2019-06-01
Förlag
Global Village
Dimensioner
210 x 137 x 30 mm
Vikt
459 g
SAB
Hc
ISBN
9789151916484
Perfekt Storm (häftad)

Perfekt Storm

(51 röster)  |  Läs 32 recensioner
Häftad Svenska, 2019-06-01
239
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Perfekt Storm är en politisk och militär spänningsroman. Berättelsen är en dystopisk framtidsskildring om hur Sverige drabbas av kriget som bryter i samband med ett försök till maktövertagande. Boken är tänkt att vara den första i en serie av fyra till fem böcker som handlar om kommande inbördeskrig i Västeuropa.

Lördagen den 17 juli 2027 bryter kriget ut som en blixt från klar himmel. Via vanliga kryssningsfartyg lyckas Brödraskapet landsätta tusentals välutrustade elitsoldater utan att möta motstånd. Samtidigt släpps hundratusentals gudskrigare loss.

Deras kraft är förfärande och de tar snabbt kontroll över stora delar av Sverige. Först efter tre dagar lyckas en stympad och chockad ledning samla sig till motstånd. Kaoset är totalt och landet saknar en fungerande organisation eftersom agenter mördat ledande personer i sina hem natten innan krigsutbrottet.

Motståndskämpar inleder en kapplöpning med gudskrigarna om att hinna först till de militära vapenförråden och fristående motståndsgrupper uppstår där de hinner först. Det står snabbt klart att de inte kan besegras militärt. Exilregeringen vädjar om internationell hjälp och blir hörsammade i Moskva.

För civilbefolkningen råder svåra tider med svält, kalla bostäder samt brist på mediciner och drivmedel. Elförsörjningen är utslagen, liksom mobilnäten, TV och Internet. Hämningslösa profitörer gör sig rika genom att utnyttja de förtvivlade människornas trångmål. Befolkningens kampvilja låter sig inte knäckas och efter fem månaders strider tar allt plötsligt en oväntad utveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Perfekt Storm
 2. +
 3. Landet som ingen ägde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Landet som ingen ägde av Arne Weinz (häftad).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 32 recensioner av Perfekt Storm. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Skrämmande
  Jc Halle, 19 maj 2021

  Detta kan vara en framtida verklighet som skildrar vad som redan är på gång i liten skala än så länge
  Oerhört bra bok.

 2. Precis vad jag behövde!
  Johan Österholm, 10 maj 2021

  Har vänta så länge på något likande bok från en svensk författare. Har lyssnat på liknade böcker från Audiable, då författarna varit amerikanska eller brittiska. Äntligen kom Arne med dessa två böckerna.

 3. Spännade och välskriven politisk thriller
  Mr. Besserwisser, 9 april 2021

  En spännande och skrämmande thriller om vad som faktiskt skulle kunna hända om vi inte ser upp med alla enklaver som sakta men säkert byggs upp runt om i Sverige. En spännande bladvändare, i klass med de stora spionromanerna. Författaren har en djup insikt i såväl islam som svensk militär och det världspolitiska spelet. Läs den!

 4. Dystopisk framtid
  Daniel, 7 september 2020

  Lättläst, intressant tankeväckande vinkling på en nutida demografisk förändring i Sverige. Svenskarnas naiva inställning till allas godhet och bästa sidor utnyttjas till max av de som inte delar samma världs åskådning.

 5. Perfekt Storm & Landet som ingen agde!
  Maria Elfstrom-Werme, 28 juli 2020

  Ja forst & framst en valskriven bok Perfekt Storm, man ville bara lasa allt direkt och dessutom sa ligger den ju valdigt nara hur Sverige kommer bli for oss som har oppnat vara ogon.

  Landet som ingen agde har jag kommit knappt halvvags och da kanske man kan saga att man forstar hur det gar.
  Men battre bocker att lasa kan man inte kopa. Atminstone om man ar samhallsintresserad.

  Jag ser redan fram emot del 3.

  Eftersom man trots allt ar svensk men lever i Spanien ... Läs hela recensionen

 6. Jag sträckläste boken på tre dagar
  Eva Dillner, 12 januari 2020

  Under årens lopp har jag läst åtskilliga spännningsromaner. Min brors stora militärintresse och pappas arbete på SAAB med Viggen och Draken och senare på Boeing har gett mig en rejäl dos kunskap om framförallt flyg och konsten att kriga. Mästarna att skildra krig och spioneri på olika vis, som Alistair MacLean, Ken Follett, Leon Uris, Jan Guillou, John LeCarré och C.S. Forester har nu fått en ny kollega i Arne Weinz. Som första roman är Perfekt Storm helt klart intressant och välskriven. Läs hela recensionen

 7. Spännande och skrämmande
  Kåre Hedlund, 1 januari 2020

  Bästa boken på länge, spännande, välskriven på perfekt svenska! Jag brukar alltid hitta något att klaga på, dock inte denna gång. Sträckläste hela boken och väntar på fortsättningen som Arne lovat.

 8. Intressant och tankeväckande scenario
  Björn M, 1 januari 2020

  Kanske inte en bok som väljs för sina litterära kvalifikationer. Den här boken rör sig utanför åsiktskorridoren och vill väcka diskussion. Som möjligt scenario kanske den är väl drastisk men tankeväckande om det som för de flesta är otänkbart.
  Visst, många kommer att dra rasistkortet som alltid när något rör sig utanför korridoren kombinerat med nedvärderande kommentarer om det litterära. Det hör liksom till.
  Sammanfattningsvis tycker jag att boken både är underhållande och tankeväckande. Hur många böcker är det?

 9. Spännande scenario!
  THOMAZ, 1 januari 2020

  Att säkert flera av de negativa recensionerna av den här boken är skrivna av personer som inte läst den är uppenbart.

  Boken är en roman med ett "möjligt" scenario. Den är saklig med detaljer som stämmer överens med verkligheten. Det är inte ett politiskt uttalade, utan en roman som vilken annan roman som helst med ett påhittat scenario. Ett scenario som dock mycket väl skulle kunna hända.

 10. Realistisk framtidsskildring
  G Lantell, 31 december 2019

  En mycket bra skriven bok om ett möjligt framtida inbördeskrig i Sverige. Beskriver konsekvensen av att naiva politiker inte ser vart det bär hän.

 11. Mycket läsvärd
  Niklas, 31 december 2019

  Spännande och välskriven bok med mycket bra detaljbeskrivning.Personskildringarna är mycket träffsäkra och känns levande och äkta.Tempot på berättandet är precis lagom .varken för Långsamt eller för fort.Ser fram emot nästa.

 12. Ytterst välskriven
  peter lundström, 31 december 2019

  En mycket välskriven bok, som på ett bra sätt beskriver ett fiktivt framtidsscenario, mycket spännande utformning i högt tempo. Boken håller samma klass som Lars Wilderängs böcker.

 13. Rekommenderas
  Ola jurist , 31 december 2019

  En mycket bra och mycket välskriven bok av en författare med gedigna kunskaper om det han skriver om. Rekommenderas varmt! Ola jurist

 14. Mycket tänkvärd. Fullt möjligt scenario.
  Erik, 17 december 2019

  Boken beskriver det största hotet som nu uppstått mot svenskarna och Sverige efter den inriktning som politiker, journalister och diverse institutionella höga tjänstemän, dvs den så kallade makteliten, haft de senaste 40-50 åren. Tyvärr är jag rädd att verkligheten kan bli lika illa som i boken, även om det kan dröja något längre än till 2027 beroende på resultat i de kommande valen. Bara det faktum att vissa av politiska skäl verkar vilja ge boken ett dåligt betyg borde väcka fler betänkligh... Läs hela recensionen

 15. Urusel
  Johannes, 14 december 2019

  Boken riktar sig tydligt mot en viss målgrupp där rasistiska tendenser är vardag. Dålig storyline! Boken är problematisk och inte alls långt ifrån de stereotypiska Hollywoodfilmernas bild av muslimer.

 16. Rasistiskt skräp
  Viktor, 14 december 2019

  Förutom ett undermåligt språk i boken så är det tydligt att författaren vill ge någon slags grund för politiska och rasistiska konspirationsteorier. Undvik!

 17. Insinuant skräplitteratur
  mikey, 10 december 2019

  Ärligt talat en av de sämre romaner jag läst både språkligt och handlingsmässigt. Ett ruskigt exempel på vad som kan hända när man kan ge ut litteratur på eget förlag utan att kritiska ögon granskar litteraturen

 18. En blivande klassiker
  Marko, 6 november 2019

  Detta är den bästa bok jag har läst på många år! Högaktuell i dagens Sverige, spännande och riktigt rolig. Så underhållande att jag knappt kunde lägga den ifrån mig.
  Litet extra krydda för mig som vuxit i områdena kring Botkyrka där "Kebab-kriget" utkämpas. Som "Juggo" (författarens etikett på vi som har rötterna i gamla Jugoslavien) är jag litet imponerad över författarens kunskaper om vad som hänt där nere. Relationerna till muslimerna på Balkan är litet mer komplicerade än vad som sägs i boken.

  Jag längtar redan till del 2!

 19. En riktig kalkon
  RakelRaket, 12 oktober 2019

  Ojoj, det här var det sämsta jag läst på mycket länge. Jag lockades av den spännande idén, men AW kan helt enkelt inte skriva. Adjektivsjukan ihop med klyschorna och de onaturliga dialogerna gör berättelsen platt, tråkig och faktiskt direkt irriterande. Det här är helt oläsbart.

 20. Tankeväckande skildring av slutet på PK-Sverige
  Historieintresserad, 8 oktober 2019

  Antaget att utvecklingen fortsätter i 7-klöverns spår 7 år till! Då är sannolikheten för bokens scenario mycket stor!
  Författaren har gjort en hårresande och mycket spännande men fullt logisk skildring av PK-Sveriges dråpliga slut.
  Den tid när konsekvenser av imbecilla okunniga och rent galna beslut inte längre går att censurera bort...
  Den tid när ett väldigt jobbigt Facit bevisar att "Kejsaren har varit naken" i 40 år.
  Den tid när de inövade "säkra" flosklerna faller platt... Läs hela recensionen

 21. Tveksamt scenario
  Bo B, 26 september 2019

  Mkt spännande skrivet men scenariot är tveksamt då muslimer inte har organisationsförmågan att genomföra dylika operationer såvida de inte har hjälp av landsförrädare. Jmf IS haveriet.
  Jag vet då jag verkat i de flesta av länderna i Mellan Östern & Nord-Afrika under snart 40 år.

 22. Lysande idé
  Magnus, 25 september 2019

  Idén med boken är lysande och dessvärre är det inte osannolikt att något liknande faktiskt kan inträffa i verkligheten, om än i mindre skala.
  Det man kan invändningar emot är persongalleriet som är väl fyrkantigt samtidigt som antalet sidor är i högsta laget.
  Skulle förmodligen göra sig utmärkt som film, men det krävs i så fall en regissör som vågar röra sig utanför åsiktskorridoren och även utmana värdegrunden. Så filmen kan vi sannolikt glömma tyvärr.

 23. Spänningsroman i bästa Jan Guillou stil
  Bo Gunnar Wästberg, 25 september 2019

  En provocerande och tänkvärd framtidsskildring vad som kan hända om muslimerna tar över vårt land. En rejäl känga till det vänsterliberala etablissemanget i Sverige.

 24. Boken för Sverigevänner
  Verifierad läsare, 17 september 2019

  En verklig raritet, köp den medan det går. Adlibris och Ginza har förbjudit den så där går den inte köpa.

  En dystopi, dvs det slutar illa. De goda vinner inte.

  Litterärt är boken en omarbetning av FMV's inventarieförteckning, karaktärsskildringarna och dialogerna är nästan i klass med Åsa-Nisse och Klabbarpar'n. Spännande är det inte heller eftersom varje kapitel är rubricerat med vad som kommer hända i kapitlet så några överraskningar blir det inte. Men man får inte vara n... Läs hela recensionen

 25. Spännande och skrämmande dystopi
  Björn M, 23 augusti 2019

  Läste ut Perfect Storm häromkvällen. Jag måste säga att som dystopi är den väldigt lyckad. Den griper tag i mig inte minst för att den förmedlar en helt ny bild. Greppet med Ryssland som utnyttjar läget är insiktsfullt. Dialogerna är lite tunna vilket är vanligt i genren men det kanske kan åtgärdas i en uppföljare. för det är upplagt för en uppföljare.

 26. Skrämmande om en framtid som kan bli sann
  Ami, 2 augusti 2019

  Framtidsskildring om vad som kan hända om muslimer tar över Sverige, en en välbehövlig känga till våra politiker och alla "naiva" svenskar som inte vill se vad som håller på att hända.

 27. Perfekt storm

  Tyvärr dröjer det inte till juli 2027.Boken mycket välskriven och mycket spännande. Intressanta beskrivningar av etniska rensningar. Att spränga helt obevakade dammar i Norrland var skrämmande med tanke på hur
  mycket vattenskraft de levererar. Anspelningar på liknande namn på de som gömde sig i Finland lockade mig till skratt. Jag väntar med spänning på del 2

 28. Frågan är inte OM utan NÄR...
  Helena, 29 juli 2019

  Skrämmande realistisk framtidsscenario av ett dystopiskt Sverige 2027:

  "En natt i juli lägger tre jättelika fartyg till i Göteborg, Stockholm och Luleå, fullastade med muslimska förband av elitsoldater med mål att göra Sverige till en shariastat.
  Vad muslimerna dock inte räknat med är svenskarna inte är redo att ge upp sitt fosterland¿"

  Boken var så andlöst spännande att jag sträckläste den på 2 dagar. Gick inte att lägga den ifrån sig.

  Vill särskilt framhålla... Läs hela recensionen

 29. Perfekt Storm - perfekt spänningsroman
  Åke Thunström, 3 juli 2019

  Boken var så spännande att jag sträckläste då jag ville veta hur det skulle sluta för Sverige och hur det skulle gå för enskilda karaktärer. De mångfacetterade krigshändelserna var spännande och kändes trovärdiga. Patriotismen vällde ibland fram när man läste enskilda historier. Vissa inslag var briljanta och etsade in sig såsom när reservkaptenen Hugo Engman (?) tog befälet över en stamanställd sergeant eller när Jas-piloterna bedömde sin egen insats som overkill.

  Själva historien m... Läs hela recensionen

 30. Verklighet snart?!?
  Cina Fälling, 2 juli 2019

  Spännande, skrämmande, intressant och mycket välskriven bok med en god portion humor mitt i allt elände. Jag ser fram emot en filmatisering!

 31. En riktig pärla för hängmattan!
  John Johansson, 27 juni 2019

  Efter en ganska trovärdig prolog som skildrar läget i Sverige 2027 bryter inbördeskriget ut i juli. Författaren tar oss med spännande vändningar, en god portion humor och riklig kryddning med historiska referenser, genom ett halvt års krigande som verkar inspirerat av kriget på Balkan under 1990-talet. Kriget blottar motsättningar mellan olika etniska grupper. Författaren drar sig inte för att använda tabubelagda rasistord, som dock uttalas genom de krigandes munnar i vad som troligen är ett ... Läs hela recensionen

 32. En modern Operation Garbo
  Walter Kitzinger, 17 juni 2019

  Det är något visst med att läsa spänningsböcker som utspelar sig i Sverige och "man känner igen sig" när omgivningar beskrivs. Jag hade samma känsla när jag läste Operation Garbo.

  Det finns en hel del humor och anspelningar på namn som verkar i dagens samhälle vilket lockade mig till skratt, även om ämnet i sig inte är mycket att skratta åt.

  Nu är jag lite nördig när det gäller böcker, jag hittade tre stavfel och ett sakfel inom ett område som jag anser mig vara bevandrad i,... Läs hela recensionen

Visa alla 32 recensioner

Fler böcker av Arne Weinz

 • Landet som ingen ägde

  Arne Weinz

  Den ryskledda befrielsen av Stockholm på Annandag Jul 2027 skänkte svenskarna nytt hopp och gav dem kontroll över hela Sverige, norr om Göta Kanal. Söder om kanalen delas landet i en muslimsk ockupationszon i väst och en rysk i öst. Sverige styrs ...

 • Den snabbaste vägen : en personlig bok om entrprenörskap och ledarskap

  Arne Weinz

  Sverige har under de 30 senaste åren genomgått stora förändringar; ekonomiskt, politiskt och tekniskt. Särskilt har datoriseringen av arbetsplatserna varit en drivande faktor. Arbetsmarknaden har gått mot ökad dynamik, inte minst tack vare bemanni...