Perfekt Storm (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
422
Utgivningsdatum
2019-06-01
Förlag
Global Village
Dimensioner
210 x 137 x 30 mm
Vikt
459 g
SAB
Hc
ISBN
9789151916484
Perfekt Storm (häftad)

Perfekt Storm

(7 röster)  |  Läs 7 recensioner
Häftad Svenska, 2019-06-01
239
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Perfekt Storm är en politisk och militär spänningsroman. Berättelsen är en dystopisk framtidsskildring om hur Sverige drabbas av kriget som bryter i samband med ett försök till maktövertagande. Boken är tänkt att vara den första i en serie av fyra till fem böcker som handlar om kommande inbördeskrig i Västeuropa.

Lördagen den 17 juli 2027 bryter kriget ut som en blixt från klar himmel. Via vanliga kryssningsfartyg lyckas Brödraskapet landsätta tusentals välutrustade elitsoldater utan att möta motstånd. Samtidigt släpps hundratusentals gudskrigare loss.

Deras kraft är förfärande och de tar snabbt kontroll över stora delar av Sverige. Först efter tre dagar lyckas en stympad och chockad ledning samla sig till motstånd. Kaoset är totalt och landet saknar en fungerande organisation eftersom agenter mördat ledande personer i sina hem natten innan krigsutbrottet.

Motståndskämpar inleder en kapplöpning med gudskrigarna om att hinna först till de militära vapenförråden och fristående motståndsgrupper uppstår där de hinner först. Det står snabbt klart att de inte kan besegras militärt. Exilregeringen vädjar om internationell hjälp och blir hörsammade i Moskva.

För civilbefolkningen råder svåra tider med svält, kalla bostäder samt brist på mediciner och drivmedel. Elförsörjningen är utslagen, liksom mobilnäten, TV och Internet. Hämningslösa profitörer gör sig rika genom att utnyttja de förtvivlade människornas trångmål. Befolkningens kampvilja låter sig inte knäckas och efter fem månaders strider tar allt plötsligt en oväntad utveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Perfekt Storm
 2. +
 3. Den snabbaste vägen : en personlig bok om entrprenörskap och ledarskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den snabbaste vägen : en personlig bok om entrp... av Arne Weinz (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Perfekt Storm. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Skrämmande om en framtid som kan bli sann
  Ami, 2 augusti 2019

  Framtidsskildring om vad som kan hända om muslimer tar över Sverige, en en välbehövlig känga till våra politiker och alla "naiva" svenskar som inte vill se vad som håller på att hända.

 2. Perfekt storm

  Tyvärr dröjer det inte till juli 2027.Boken mycket välskriven och mycket spännande. Intressanta beskrivningar av etniska rensningar. Att spränga helt obevakade dammar i Norrland var skrämmande med tanke på hur
  mycket vattenskraft de levererar. Anspelningar på liknande namn på de som gömde sig i Finland lockade mig till skratt. Jag väntar med spänning på del 2

 3. Frågan är inte OM utan NÄR...
  Helena, 29 juli 2019

  Skrämmande realistisk framtidsscenario av ett dystopiskt Sverige 2027:

  "En natt i juli lägger tre jättelika fartyg till i Göteborg, Stockholm och Luleå, fullastade med muslimska förband av elitsoldater med mål att göra Sverige till en shariastat.
  Vad muslimerna dock inte räknat med är svenskarna inte är redo att ge upp sitt fosterland¿"

  Boken var så andlöst spännande att jag sträckläste den på 2 dagar. Gick inte att lägga den ifrån sig.

  Vill särskilt framhålla... Läs hela recensionen

 4. Perfekt Storm - perfekt spänningsroman
  Åke Thunström, 3 juli 2019

  Boken var så spännande att jag sträckläste då jag ville veta hur det skulle sluta för Sverige och hur det skulle gå för enskilda karaktärer. De mångfacetterade krigshändelserna var spännande och kändes trovärdiga. Patriotismen vällde ibland fram när man läste enskilda historier. Vissa inslag var briljanta och etsade in sig såsom när reservkaptenen Hugo Engman (?) tog befälet över en stamanställd sergeant eller när Jas-piloterna bedömde sin egen insats som overkill.

  Själva historien m... Läs hela recensionen

 5. Verklighet snart?!?
  Cina Fälling, 2 juli 2019

  Spännande, skrämmande, intressant och mycket välskriven bok med en god portion humor mitt i allt elände. Jag ser fram emot en filmatisering!

 6. En riktig pärla för hängmattan!
  John Johansson, 27 juni 2019

  Efter en ganska trovärdig prolog som skildrar läget i Sverige 2027 bryter inbördeskriget ut i juli. Författaren tar oss med spännande vändningar, en god portion humor och riklig kryddning med historiska referenser, genom ett halvt års krigande som verkar inspirerat av kriget på Balkan under 1990-talet. Kriget blottar motsättningar mellan olika etniska grupper. Författaren drar sig inte för att använda tabubelagda rasistord, som dock uttalas genom de krigandes munnar i vad som troligen är ett ... Läs hela recensionen

 7. En modern Operation Garbo
  Walter Kitzinger, 17 juni 2019

  Det är något visst med att läsa spänningsböcker som utspelar sig i Sverige och "man känner igen sig" när omgivningar beskrivs. Jag hade samma känsla när jag läste Operation Garbo.

  Det finns en hel del humor och anspelningar på namn som verkar i dagens samhälle vilket lockade mig till skratt, även om ämnet i sig inte är mycket att skratta åt.

  Nu är jag lite nördig när det gäller böcker, jag hittade tre stavfel och ett sakfel inom ett område som jag anser mig vara bevandrad i,... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Arne Weinz

Bloggat om Perfekt Storm