Om barn och livets frågor (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2019-05-26
Förlag
Ulrica Stigberg
ISBN
9789151918921
Om barn och livets frågor (e-bok)

Om barn och livets frågor E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-05-26
59
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Barn som upplever hopp, förundran, meningsfullhet, harmoni, helhet, tro,andlig kontakt och andlig styrka har en större möjlighet att växa upp och må bra. Dessa åtta uttryck sammanfattar Världshälsoorganisationen, WHO, med uttrycket existentiell hälsa. De poängterar även att det sannolikt är lika viktigt som den fysiska och psykiska hälsan. Även FN poängterar i konventionen om barnens rättigheter att de har rätt till andlig utveckling.

Men hur förmedlar vi vuxna detta till barnen som växer upp i ett starkt sekulariserat Sverige där förmågan att prata om det transcendenta i tillvaron i mångt och mycket gått förlorad? Boken ?Om barn och livets frågor? är Ulrica Stigbergs bidrag in i de viktiga samtalen.

?Personligt, öppet och berörande skriver Ulrica Stigberg om barns och ungas livsfrågor, och hur vi vuxna måste ta barnens och våra egna frågor på allvar och värna om barnens plats i tillvaron - Verbum?

Ulrica Stigberg är författare, föreläsare och präst. Sedan 1997 arbetar hon i Fryshuset i Stockholm.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stigberg Ulrica

  • Talking with children about the big issues of life

    Stigberg Ulrica

    Children have the right to spiritual development; it is stated in the United Nations Convention on the Rights of the Child. The World Health Organisation, too, points out the importance of spiritual development as it summarizes the criteria for ex...