Modeminne (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2022-10-31
Upplaga
1
Förlag
Hoc Press
SAB
Ihk
ISBN
9789151921785
Modeminne (häftad)

Modeminne

Häftad Svenska, 2022-10-31
229
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
I boken Modeminne undersöker Philip Warkander och Hanna Wittrock mode som stimuli för minnet: Hur ett klädesplaggs design och taktila egenskaper kan frammana hågkomster hos både bärare och betraktare. Och hur en händelse eller tidsepok kan komma att symboliseras av ett särskilt plagg eller mode.

Boken bygger på intervjuer med bland andra Åsa Linderborg, Lill Lindfors, Sunil Munshi, Mustafa Panshiri, Marina Schiptjenko, Andrès Stoopendaal och Anna-Karin Wyndhamn.

Philip Warkander är lektor i textilt management vid Högskolan i Borås samt i modevetenskap vid Lunds universitet. Hans essäböcker När jag somnar tänker jag på de obesvarade mailen och Danius och modet (med Marie Ledendal) utkom på Hoc Press, 2019 respektive 2020.

Hanna Wittrock är socialantropolog och lektor i textilt management vid Högskolan i Borås. Hon har bland annat forskat om relationen mellan mode, konsumtion och sociala medier. Hon porträtterades som en av sju kvinnliga akademiker i utställningen "Modet lever vidare" (Sven-Harrys konstmuseum, 2021), i relation till Sara Danius värv och intresse för själviscensättning.
Visa hela texten

Fler böcker av författarna