Klimatkarusellen : vilka frågor kan besvaras? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2019-08-15
Upplaga
2
Förlag
Elsa Widding
Dimensioner
235 x 155 x 12 mm
Vikt
448 g
SAB
Uh,Ubaj
ISBN
9789151925516
Klimatkarusellen : vilka frågor kan besvaras? (häftad)

Klimatkarusellen : vilka frågor kan besvaras?

(38 röster)  |  Läs 13 recensioner
Häftad Svenska, 2019-08-15
279
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Helt utan stöd av vetenskapen sprids uppfattningen att vetenskapen nu för första gången har kvantitativ förståelse av alla relevanta faktorer som styr klimatet. Klimatpanelen IPCC påstås kunna producera inte bara scenarier, utan också förutsägelser om framtida klimat. Förutsägelser som bygger på uppställda klimatmodeller som varken kunnat förklara uppvärmningen under 30-talet, avkylningen 1940-1975 eller pausen i uppvärmning mellan det kraftiga El Niño-året 1997 och det lika kraftiga El Niño-året 2016. Klimatmodellerna ger oss inget svar och korrelationen mellan fossil koldioxid, temperatur och havsnivåhöjning är svag. Likväl är larmen om klimatförändringarna alarmistiska och vi vilseleds att tro att den globala uppvärmningen är en livsavgörande fråga som hotar utplåna mänskligheten och förstöra vår planet.

Klimatfrågan har utvecklats till en mångmiljardindustri. De alarmistiska budskapen som framförs av media är kraftigt vilseledande mot både beslutsfattare och allmänhet. Det har gått så långt att frågan knappt tål att debatteras. Alltför många har investerat mycket prestige och enorma summor pengar i uppfattningen att våra utsläpp av koldioxid är förödande för klimatet. Beslutsamheten att hålla klimatskräcken vid liv är påtaglig, någonting annat vill etablissemanget inte höra talas om. Därför används ord som klimatförnekare vid varje invändning där de alarmistiska slutsatserna inte håller måttet eller där analysen är felaktig. Det spelar inte längre någon roll om de som framför kritiken är professorer inom fysikalisk kemi, astrofysik eller liknande. En agronoms, klimatpsykologs eller socionoms uttalanden väger tyngre så länge han eller hon predikar den "rätta läran".

Det är nu viktigare än någonsin att ställa kritiska frågor, förstå de vetenskapliga kontroverserna och hur man sätter slutsatserna från IPCC på pränt i form av en sammanfattning för politiker runt om i världen. Det är också nödvändigt att reflektera över konsekvenserna av den utveckling som vi ser där både demokrati och yttrandefrihet tycks vara i allvarlig fara. Håller klimatfrågan på att tappa sin vetenskapliga trovärdighet och alltmer övergå till att likna ett trossystem?

Mitt syfte med denna bok är inte att söka påtvinga läsaren en uppfattning eller få läsaren att ta aktiv ställning mot klimatlarmen. Det är inget fel att komma till olika slutsatser på ofullständig och osäker information. Jag vill däremot utmana läsaren med mina frågor och i möjligaste mån mana fram en debatt där klimatfrågan nyanseras till mer än ett katastrofscenarie, "tipping points" och mål om att hålla uppvärmningen vid en viss nivå. Mer än allt vill jag bidra till att stoppa skrämselpropagandan och den kraftfulla och ovetenskapliga indoktrinering av våra unga som pågår idag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klimatkarusellen : vilka frågor kan besvaras?
 2. +
 3. Vad händer med klimatet? : en klimatforskares syn på jordens klimat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad händer med klimatet? : en klimatforskares s... av Lennart Bengtsson (inbunden).

Köp båda 2 för 510 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Klimatkarusellen : vilka frågor kan besvaras?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Klimatet har alltid varierat
  Britt , 3 december 2020

  Denna bok, liksom den av Lennart Bengtsson Vad händer med klimatet?, är mycket viktiga böcker i debatten om klimatet, som egentligen inte är någon debatt ännu, eftersom det alarmistiska budskapet har lagt beslag på media. Läser inte politikerna dessa böcker?

 2. Inget PK - rakt på sak, bra ex och källhänvisning
  Walter Gustavsson, 25 november 2020

  En viktig bok eftersom klimatfrågan blivit politik och "indoktrinerad". Författaren beskriver klimatet och dess utveckling så läsaren får perspektiv på frågan samtidigt som boken är laddad med statiskt och utförliga resonemang. Politiker och "miljöextremister" har gjort det lätt för sig genom att i praktiken "redigera" data för att det ska passa deras narrativ.

  Jag är mer ödmjuk för frågan kontra klimatet och dess utveckling - som beror på många parametrar. Därtill kan jag konstatera... Läs hela recensionen

 3. Sveket som berör oss alla.
  Lennart Abrahamsson, 1 februari 2020

  Detta är en bok som alla skattebetalare skall läsa, var dessa miljöskatter som de kallas tar vägen, detta är som jag med flera ser det BEDRÄGERI. 😠

 4. För den som vill veta
  Upplänningen, 9 december 2019

  Boken som behövs!
  I dessa tider av klimat alarmism och domedags förutsägelser kan lite vanlig
  kunskap vara på sin plats. Fakta, och i brist på sådana, lite kritiskt tänkande.
  Och inte flockmentalitet.
  Nej, jorden går nog inte under den här gången heller. Att vi människor sedan
  har miljöproblem är en helt annan sak.
  Elsa Widding ger en bra överblick. Riktiga vetenskapsmän hjälper till i några
  kapitel. Jo, du blir som läsare lite klokare. Alla klimatfrågor kanske in... Läs hela recensionen

 5. Några ord om boken
  Olle Gustafsson, 11 november 2019

  Elsas bok gav mig mycket att tänka på. Inteminst nu när det publiceras en enkät från 11 000 forskare i media. Det visade sig att bl.a. Musse Pigg skrivit på.
  Tack Elsa!

 6. En positiv bok som angår oss alla
  Ann Löfving-Henriksson, 13 oktober 2019

  Det så kallade klimathotet skapar oro inte minst bland barn och ungdomar. Många har blivit deprimerade och förlorat sin framtidstro. Civilingenjören Elsa Widding med energifrågor som sin specialitet blev mer och mer undrande över om allt som skrivs och sägs i media kan stämma med verkligheten. Hon började till och med fråga sig om vi fortfarande lever i ett kunskapssamhälle.
  Van att tänka själv och våga göra det som känns rätt, såg hon till att försöka begripa, som hon skriver, klimatkaru... Läs hela recensionen

 7. Ett välkommet inlägg för en nyanserad debatt.
  hans wester, 8 oktober 2019

  Elsa Widdings bok är ett högst välkommet bidrag till en värdig diskussion om det påstådda klimathotet. Hon avslöjar på ett övertygande sätt den åsiktskorridor som råder i den här frågan. Jag rekommenderar starkt.

 8. Bilda dig en egen uppfattning med denna bok!
  Karl-Olof Jonsson, 7 oktober 2019

  Boken ger en grundläggande men ändå bred kunskap om detta komplexa och paradoxala ämne med referenser och exempel. Med tanke på ämnesområdet är boken ändå lättläst. Samtidigt inser man än en gång hur illa det är ställt med de stora mediernas snuttifierade presentation av forskning och verklighet. Rekommenderas till dig som vill veta och förstå sanningen i denna ödesmättade fråga, speciellt om du känner dig orolig för framtiden.

 9. En personlig och mer lättläst berättelse!
  LARS, 24 september 2019

  KLIMATPEDAGOGIK - javisst!

  Tänk om fler viktiga böcker inom naturvetenskap kunde vara lite mer resonerande och inte så tvärsäkra. Som denna härliga bok från Elsa Widding. Oavsett var man (idag) står i klimatfrågan så tycker jag vi är skyldiga att informera oss från så många håll det bara går. Det är vi skyldiga framtida generationer nu när vi lägger alla miljöresurser på klimatfrågan. Är det rätt? Jag vet inte, men jag vill lära mig mer.

  Tack Elsa!

 10. Widdings tips: Huvudet i sanden - inte vetenskap
  Gunde, 20 september 2019

  Efter att ha läst Elsa Widding i hennes bok om klimatet så tror jag att hon i grunden har goda avsikter. Hon förefaller rädd att våra barn ska bli förskräckta av vad vetenskapen säger om hur klimatets utveckling håller på att förändra jorden. Widding säger sig vilja få oss att tänka själva. Problemet är att hon försöker hjälpa oss genom att mata oss med missvisande information om klimatet.

  Det viktigaste Widding skriver i sin bok återfinns i förordet: "Jag är ingen expert inom klimat... Läs hela recensionen

 11. Klimatkarusellen är hjälp till självhjälp
  Peter Björkman, 14 september 2019

  Avvisningen av fakta, avvisningen av förnuft och vetenskap är vägen till förfall. Denna insikt är vad jag tror drivit Elsa att skriva denna utmärkta redovisning av klimatfakta. Hon är en motvikt till domedagsprofeterna som blir alltmer immuna mot motargument och som samtidigt hela tiden ändrar formen i argumentationen för att behålla begäret efter en katastrof vid liv.

  Författarna till boken Emotionell intelligens 2.0 skrev att man ska basera sig på fakta men att den ska lindas in ... Läs hela recensionen

 12. Sant eller falskt om klimatet? Svaren finns här!
  Mats Werner, 12 september 2019

  Sökte länge efter en bra bok som går igenom alla påståenden om klimatet, alla teorier och hypoteser, som redovisar kunskapsläget och gör det på ett också för oss "vanliga dödliga" begripligt sätt. Jag fann Elsa Widdings bok "Klimatkarusellen" tack vare den balanserade sajten klimatupplysningen.se och webbkanalen swebbtv.se. Det är nog länge sedan jag läste en bok så grundligt, långsamt och eftertänksamt. Elsa Widding har lyckats i sitt uppsåt att få fram en bok som alla med intresse i frågan ... Läs hela recensionen

 13. Suveränt bra - sanningssökande och lättbegriplig
  Lars Bernhoff , 12 september 2019

  Elsa Widding tar nu steget till en ny roll idag baserat på Klimatfrågan där hennes bok är suveränt bra. Här kan man lugnt konstatera att klimatoron blir allsidigt ifrågasatt och belyst från alla håll som går att hitta. Det blir närmast genant när man betänker att majoriteten litat på sk klimatgurus som Johan Rockström.
  Att regeringar dansat efter så falska instrument och skrämselpropaganda känns pinsamt. Läs och du får kunskap att stå emot alla okunniga PK ståndpunkter utan vetenskaplig grund.

Visa alla 13 recensioner