Det finns ett annat liv : 22 år på en segelbåt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2020-01-21
Upplaga
1
Förlag
ZCK
Originaltitel
Det finns ett annat liv - 22 år på en segelbåt
Medarbetare
Grundström, Peter (form)
Dimensioner
210 x 148 x 35 mm
Vikt
700 g
SAB
Lz Zachariasson, Lars
ISBN
9789151929996

Det finns ett annat liv : 22 år på en segelbåt

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2020-01-21

Slutsåld

Lars Zachariasson drömde redan som barn om att segla iväg med sin egen båt. När han var 54 år gjorde han det tillsammans med Inger, som var 46. De sa upp sig från sina jobb, sålde allt de ägde och lämnade familj och vänner bakom sig för att leva på segelbåten Charlotta.

Resan varade i 22 år. DET FINNS ETT ANNAT LIV skildrar deras liv, som ofta växlar mellan ytterligheter. De seglar över haven och längs små floder i djungeln. De ankrar i öde laguner och i storstäder som Cartagena och New York, under 9/11.

De njuter av överdådiga naturupplevelser och kämpar mot vindar, vågor och åskoväder. Framförallt träffar de mängder av människor: seglare, militärer, fiskare, knarklangare, tiggare, skattesmitare, gnällspikar, indianer, missionärer, pirater, konstnärer, alkoholister, en oligark och många fler.

Utdrag ur boken:
"Ett berg av vatten vräkte över oss. Jag trycktes in mot ruffskottet och det brände till i bröstet. Inger slungades över rorkulten och hamnade mot sargen på läsidan. Våra säkerhetslinor räddade oss kvar i sittbrunnen men vågen hade fyllt upp sittbrunnen över sargarna och Inger låg med huvudet under vatten."

"De log och skrattade utan att höja rösterna och var de behagligaste människor vi någonsin träffat. De frågade varför vi inte var gladare. Varför sjöng, skrattade och dansade vi inte? Inger och jag tittade lite skamset på varandra men hann inte svara innan Frederico, familjens överhuvud, förklarade."

"Inger slängde ner en hink och jag öste hink efter hink i diskhon. Det var vatten överallt. Jag halkade runt på den våta durken. Hade en kylvattenslang sprungit läck? Jag borde lokalisera läckan men vågade inte sluta ösa."

"Vågorna var branta och det kändes som om vi seglade utför ett stup utan att se var havet slutade och himlen började. Adrenalinet pumpade genom kroppen men gav verkligen ingen positiv kick. Allt var bara skrämmande och vi var fruktansvärt sömniga."

Sagt om boken:
"Det är skönt att läsa en långseglingsbok av en skicklig skribent. En härlig bok, med mycket att lära, njuta av och att skratta åt." Tidningen Oceanseglaren.

"Om inledningskapitlet av 'Det finns ett annat liv' erbjuder starka känslor möter läsaren också senare stunder av dramatik, glädje, skönhet och njutning." Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »