Skriv skriv skriv (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2023-03-28
Förlag
Bortbyting förlag
ISBN
9789151930992
Skriv skriv skriv (e-bok)

Skriv skriv skriv E-bok

Verktyg för författare

E-bok,  Svenska, 2023-03-28
79
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Att skriva är både ett hantverk och en passion. I den här boken hittar du verktyg och inspiration för att ta dig från idéstadiet till färdiga romaner och noveller. Du kommer att lära dig att bygga skrivrutiner, komponera ett drama, skapa karaktärer och skriva dialoger som ett proffs. Boken handlar också om att lita på den egna processen, skriva med inlevelse och släppa taget för att hamna i flow.

Skriv Skriv Skriv ? Verktyg för författare kan användas för självstudier, som en inspirationsbok för författare, eller som komplement till en författarkurs. Din handledare blir Jorun Modén, författare och grundare av Författarkurs.se. I boken ingår också konkreta exempel från över tjugo av hennes elever som nu är utgivna på bokförlag, till exempel Veronica Linarfve, Sara Molin och Susanne Fellbrink.

Författaren Jorun Modén är uppvuxen i Östersund och bosatt i Nacka. Hon har studerat i Frankrike, Sverige och England och har arbetat som bland annat språkkonsult, frilansjournalist och författare. Några av hennes mest uppmärksammade verk är "Embla ? Om du ändå levde nu", "Socioterna", "Samael", "Vidunder" och "Nära föräldrar". Hon har läst och skrivit så länge hon kan minnas och anser att det finns en särskild våglängd för skrivande vänner.

RECENSIONER

"Skriv, skriv, skriv av Jorun Modén är en blivande klassiker i genren. Språket är rikt, varierat och synes utan ansträngning. Kontrasten mot hur mycket arbete skrivande som hantverk är, blir desto mer imponerande. Boken innehåller allt du behöver för att lära dig skrivandets grunder, dramaturgiska förlopp, klassiska vändningar. Joruns pedagogiska förmåga gör att det är lätt att förstå och öppnar också upp ögonen för hur rikt det egna läsandet kan bli." Åsa Lovén

"Fantastiskt verktyg för såväl nybörjare som mer erfarna skrivare. Här får den skrivlystne handfasta råd men de serveras utan pekpinnar. Varje kapitel inleds med ett citat som blir ett kaninhål att, precis som Alice, falla genom och gör läsaren nyfiken på vad som ska komma. I slutet av varje kapitel finns användbara övningar." Margareta

"Boken ger massor av konkreta tips och nya infallsvinklar. Jag lånade den först på biblioteket men insåg att jag (som alla aspirerande författare) måste äga den!"

Läs gärna fler recensioner genom att gå till den fysiska utgåvan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jorun Modén