Den outställda sexualiteten (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2019-10-30
Förlag
Statens historiska museer
Dimensioner
210 x 145 x 11 mm
Vikt
254 g
SAB
Bg
ISBN
9789151932699
Den outställda sexualiteten (häftad)

Den outställda sexualiteten

Häftad Svenska, 2019-10-30
185
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I Sverige har museerna årligen fler besökare än biograferna och teatersalongerna tillsammans. Det finns sug efter den kunskap som förmedlas på museerna. Därför är det viktigt att ställa frågor om vad som ställs ut och inte ställs ut, vad som berättas och inte berättas.
Här finns ett engagemang och olika röster vill delta i diskussionen. Inte minst märks detta under de debatter som ibland blossar upp i media om vilka delar av kulturarvet, eller kulturarven, som är viktiga att fömedla.
Den outställda sexualiteten. Liten praktika för museers förändringsarbete kan läsas av alla som intresserar sig för att ifrågasätta idealiserade skildringar och historiebruk och funderar över varför ett inkluderande samhälle behöver inkluderande museer.
Boken är en kritisk och kreativ bok som diskuterar vad ett museum och dess olika yrkesgrupper bör reflektera över för att undvika en fragmentarisk historieskrivning. Dessutom tillhandahåller den metoder för att skapa mer inkluderande museer.
För enskilda och grupper som arbetar professionellt med museiverksamhet innehåller boken också faktarutor, litteraturtips och diskussionsunderlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den outställda sexualiteten
  2. +
  3. Nordiska museet : museibyggnaden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordiska museet : museibyggnaden av Cecilia Hammarlund-Larsson, Johan Mårtelius (häftad).

Köp båda 2 för 314 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »