Joel Sallius : samhällsbyggaren (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
103
Utgivningsdatum
2019-12-08
Upplaga
1
Förlag
Enköpings Kunskaps AB
Dimensioner
225 x 170 x 9 mm
Vikt
370 g
SAB
Lz Sallius, Joel
ISBN
9789151933467
Joel Sallius : samhällsbyggaren (inbunden)

Joel Sallius : samhällsbyggaren

Inbunden Svenska, 2019-12-08
189
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Ingen annan politiker har haft ett så stort inflytande på utvecklingen av staden Eslöv som Joel Sallius. Under dryga 35 år dominerade han det politiska livet i staden, i många år som ordförande i stadsfullmäktige och drätselkammaren, men också som ledamot och ordförande i olika styrelser, nämnder och kommittéer. Som landstingsman fick han ansvara för utvecklingen av den moderna omsorgen av utvecklingsstörda, och som kyrkopolitiker innehade han också ledande poster. Han var mycket historiskt intresserad, byggde upp och vårdade Eslövs stadsmuseum, engagerade sig i sparbanksrörelsen och var som ordförande drivande för samgående av stadens två banker.
Han växte upp med nykterhetsrörelsen och hans personliga hållning bidrog aktivt till den starka ställning som godtemplarna fick i staden.
Han kom från enkla förhållanden, utbildade sig till folkskollärare och trots att han efter hand fick skolledande uppgifter upphörde han aldrig med arbetet i klassrummen.
Han uppskattades som talare, han var humoristisk, slagkraftig och medryckande.
Jag som skrivit boken är brorson till Joel Sallius, och har själv erfarenhet av politiskt arbete och har studerat statsvetenskap vid Lunds universitet.Boken är både en biografi över Joel Sallius och en exposé över folkhemsbygget, så som det kom att gestalta sig i Eslöv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Joel Sallius : samhällsbyggaren
  2. +
  3. Baronen : Theodor Adelswärd - entreprenör, samhällsbyggare, politiker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Baronen : Theodor Adelswärd - entreprenör, samh... av Anders Johnson (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rolf Jönsson