Calcutta : kontrasternas stad (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
62
Utgivningsdatum
2020-12-01
Förlag
Författares bokmaskin
Dimensioner
260 x 200 x 6 mm
Vikt
265 g
SAB
Nobaz Calcutta
ISBN
9789151938233
Calcutta : kontrasternas stad (häftad)

Calcutta : kontrasternas stad

Häftad Svenska, 2020-12-01
226
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
i den här boken berättar Oscar om de människor han mötte och platser som han besökte i Indien under 1980-talet. Han visar också sina foton och målningar från den tiden.

När Oscar fick höra om Moder Teresas arbete bland de fattiga i Calcutta, väcktes hans intresse för att åka till Indien. Han förberedde sig inför resan, med en ettårig utbildning i U-landskunskap och tropisk medicin.

I januari 1980 reste Oscar för första gången till Calcutta. Han hyrde då ett litet hus på takterrassen till Hotel Modern Lodge, som låg på en sidogata till Sudder Street. Det var ett område i centrala Calcutta, som var populärt bland utländska besökare.

Där upptäckte han en gåtfull och vacker stad, som vilade i ett mystiskt sken från en svunnen tid. De flesta som besökte Calcutta var sällan oberörda, antingen avskydde de staden från första stund, eller så blev de olyckligt förälskade och ville inte resa hem.

När Oscar återvände till Calcutta 1982, bodde han hos Moder Teresas brödraorden, som arbetade med narkomaner, gatubarn och leprasjuka. Under den här perioden dokumenterade han Moder Teresas arbete och startade flera andra projekt tillsammans med lokala hjälporganisationer. Sam tidigt deltog han i Calcuttas kulturliv och reste till Digha, Bakkhali, Puri och Darjeeling, för att fotografera och måla.  

I mitten av 1980-talet blev Oscar erbjuden ett arbete i Somalia som hantverkskonsulent. Han blev då tvungen att avsluta sina projekt i Indien, för att kunna förbereda sig på en framtid i ett främmande land.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Calcutta : kontrasternas stad
  2. +
  3. Rikshawallah : rikshadragare i Calcutta 1988-2013

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rikshawallah : rikshadragare i Calcutta 1988-2013 av Mikael Lindström, Lasse Berg, Per J Andersson (inbunden).

Köp båda 2 för 475 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Oscar Trimbel