Axel och väggmonstret (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
30
Utgivningsdatum
2019-12-16
Upplaga
1
Förlag
J.L illustration
Illustratör/Fotograf
Jenny Lantz
Dimensioner
220 x 170 x 10 mm
Vikt
150 g
SAB
Hcf
ISBN
9789151938462
Axel och väggmonstret (inbunden)

Axel och väggmonstret

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-12-16
149
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det här är Axel. Han är 5 år gammal, men frågar du honom så är han 98 år och liten som en elefant. Varje dag vaknar Axel upp i en ny värld med nya spännande äventyr! Ingen dag är den andra lik. Med sig har han alltid sin kompis Chomper, en T-rexunge. Idag hamnar de i djungeln där mystiska fotspår dyker upp i leran framför dem. Vem kan ha gjort dem? Böckerna om Axel är skrivna och illustrerade av mig, Jenny Lantz, och är inspirerade av min sons fantastiska berättelser.

Författarens berättelse

Jag är mamma till Axel, min idol och inspirationskälla. När Axel låg i min mage fanns där även en bebis till. Axels tvilling. Axels tvilling klarade sig inte. Kvar i magen var Axel, som nu kämpade på ensam. På rutinultraljudet dömdes hans liv ut och Axels liv skulle avslutas. Jag och Axels pappa beslutade att fortsätta ändå. I graviditetsvecka 24 föddes världens bästa Axel. Han kämpade för att överleva och motbevisade alla läkare som spådde motsatsen. Efter en berg-och dalbana på sjukhus i 120 dagar, kom vi äntligen hem. Mamma Jenny, pappa Marcus, storebror Olle och lillebror Axel.

Strax innan Axel fyllde 5 år fick han sin autismdiagnos. Diagnosen är inget som definierar honom eller på något sätt kommer hindra honom från att följa sina drömmar. Den finns för att vi ska kunna ge honom alla hjälpmedel och möjligheter han kan tänkas behöva genom livet.

Han lever ofta i sina egna världar och berättar fantastiska, fantasifulla berättelser, varje dag. Med denna bok vill jag bevara hans historier och få ut dem till fler. Jag vill också passa på att tacka alla som räddat livet på vår kämpe. Tack till alla som bidragit till att vi kan dela livet med vår glädjespridare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Axel och väggmonstret
 2. +
 3. Axel ska fånga solen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Axel ska fånga solen av Jenny Lantz (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Axel och väggmonstret. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fin bok där fantasin bejakas
  Gustavs bokhylla, 9 mars 2020

  Philip 7 år:
  Axel som boken handlar om har mycket fantasi. Han är med om fantastiska saker och äventyr. Han tycker om att ha sina saker med sig och han verkar alltid ha dem. Hans bästa kompis heter Chomper och är en dinosaur. Han använder ett durkslag som väggsmälla. Det tyckte jag var smart.

  AC (mamma):
  Boken Axel och väggmonstret handlar om Axel. Han är fem år och varje dag vaknar han upp till spännande äventyr. I denna bok möter han på ett väggmonster. Vem vill inte möte ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner