Känslan av liv : om känslornas funktion, dynamik och helande kraft (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2020-09-14
Upplaga
1
Förlag
Förlaget Inquire
Dimensioner
226 x 160 x 23 mm
Vikt
760 g
Komponenter
HC runder Rücken kaschiert
SAB
Dodf
ISBN
9789151953977

Känslan av liv : om känslornas funktion, dynamik och helande kraft

Inbunden,  Svenska, 2020-09-14
292
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    199
Visa alla 1 format & utgåvor
I Känslan av liv beskrivs känslornas fysiologi, funktion och dynamik ingående utifrån ett biologiskt, neuroaffektivt och evolutionspsykologiskt perspektiv. Den visar hur känslorna är ett uttryck för människans grundläggande livsprocess och utgör förbindelsen mellan vår kropp och våra tankar. Boken visar på den centrala roll känslorna har i våra liv, hur mycket de egentligen påverkar vårt beteende och våra beslut, och hur vi med den kunskapen kan förstå oss själva och bättre navigera i vårt inre landskap och i våra relationer med andra.

Det är skillnad på känslor och emotioner. Emotioner är kroppsliga autonoma livsprocesser som vi inte har någon medveten kontroll över, exempelvis ilskan som automatiskt uttrycks när våra fysiska gränser kränks, eller glädjen när vi återser en kär gammal vän. Känslor är upplevelsen av emotionerna, vi känner de emotionella processerna i kroppen. I boken förklaras det bakomliggande emotionella systemets dynamik. Bland annat ges en ingående beskrivning av människans grundläggande emotioner: rädsla, vrede, sorg, glädje och kärlek, samt av emotionsliknande processer som sexualitet, skam och skuld.

personlighet utvecklas i en process där det affektiva och emotionella systemet spelar en avgörande roll. I interaktionen med våra omsorgsgivare lär vi vilka uttryck av oss själva som är accepterade och vilka som inte är det. Det är en process som skapar ett grundläggande närmande och undvikande beteende, som tillsammans med vår medfödda karaktär skapar den person vi definierar oss som.

Vi lär oss tidigt i livet vilka känslor som får uttryckas och vilka som inte accepteras. Resultatet av detta är att vi börjar hålla dem som inte är accepterade tillbaka, vilket skapar grogrund för problem och konflikter senare i livet. Bokens ser närmare på denna dynamik och hur vi genom att återfå kontakten med dessa känslor och sedan uttrycka dem kan få mer livskraft, glädje och kärlek i livet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Känslan av liv : om känslornas funktion, dynamik och helande kraft
  2. +
  3. Mindful self-compassion : så bygger du inre styrka och hållbarhet med själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mindful self-compassion : så bygger du inre sty... av Kristin Neff, Christopher Germer (häftad).

Köp båda 2 för 622 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »