Allt som var mitt (ljudbok)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (135.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
, Cissi Wallin
Utgivningsdatum
2020-09-02
Förlag
Cissi Wallin Produktion AB
ISBN
9789151960296
Allt som var mitt (ljudbok)

Allt som var mitt (ljudbok)

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-09-02
99
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Cissi Wallins instagraminlägg hösten 2017, då hon namngav en känd medieprofil som våldtagit henne, satte igång det svenska #MeToo-upproret på allvar. Efter det har Cissi hyllats, hånats, hatats och hotats. Hon dömdes hösten 2019, i en hårt mediabevakad rättegång, för grovt förtal mot den man hon 2017 namngett som sin förövare. Här hade Wallin kunnat välja att låta sig tystas. Men viljan att berätta blev starkare än någonsin. Hennes motståndare har försökt att stoppa boken, genom att hota det tidigare förlaget med rättsliga konsekvenser. Cissi valde då att ge ut sin bok på eget förlag istället.

"Allt som var mitt" är berättelsen om skammen, ångesten och rädslan efter ett övergrepp. En smärtsam historia om ett destruktivt uteliv, droger, fylla, osäkerhet, utnyttjande, svek och förnedrande sex. Men även en vacker beskrivning av stolthet, systerskap, rättvisepatos och mod.

Så här beskriver författaren Cissi Wallin boken med egna ord:

"Detta är historien som inte får berättas. Som blivit stoppad gång på gång. Hela den osannolika sanningen. Jag kanske hamnar i fängelse för att jag låter dig lyssna på den. Men alternativet kändes värre."

Delar av vinsten av boken kommer Cissi Wallin att skänka till Roks Sveriges arbete för utsatta kvinnor och barn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Allt som var mitt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bok för yttrandefriheten
    Susanne Hydén, 12 september 2020

    Med spänning trycker jag på play. Hur låter Cissi Wallin egentligen? Är hon häxa eller ängel? Sanningssägare eller tossig?
    Det tar inte lång tid innan hennes röst blir som den som hade kunnat vara en (yngre) väninnas, vid ett samtal över en kanna te. Hon berättar lätt, ledigt och målande. Och jag tror på henne. Inte för att jag varit med i samma sammanhang. Inte för att jag levt det liv hon levt. Inte för att vi ens hör till samma åldersgrupp eller bor på samma sida av landet.
    Men ho... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner