Tiden enligt Bologna (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
161
Utgivningsdatum
2021-03-09
Förlag
Lundmanuskript
ISBN
9789151961675
Tiden enligt Bologna (e-bok)

Tiden enligt Bologna E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-03-09
95
Läs i Bokus Reader för iOS och Android.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Tony Lundmans andra roman handlar om ungdomlig förälskelse, om intensiva sinnesupplevelser och om tidens nyckfullhet.

En del av Filip Wallgren dog den där förmiddagen på tågstationen i Bologna. Det var ett terrordåd som skakade världen, den 2 augusti 1980. 85 döda och över 200 skadade. Journalisten Maryam Saatchi vikarierar på Sveriges Radio och får uppdraget att hitta en svensk vinkel med anledning av 40-årsminnet av händelsen. Det gör hon: Filip Wallgren. Men det blir ingen intervju med honom. Ett enkelt och upplyftande radioinslag om den unge svensken som överlevde bomben förvandlas till något helt annat; till en berättelse om kärlek, sorg, skapande och död. Tiden enligt Bologna är en roman som lyssnar, som med känsliga öron lägger samman fragment för att försöka förstå.

Tony Lundman är redaktör vid Konserthuset Stockholm och var tidigare musikkritiker för Svenska Dagbladet. Han är författare till den hyllade biografin om Anders Eliasson, "Den bästa biografi jag har läst över en svensk tonsättare" (Aftonbladet). Spänningsromanen "8" - om Jean Sibelius gåtfulla åttonde symfoni - var hans skönlitterära debut, "en bladvändare" (Opus Magasin). "8" är översatt till finska med titeln "Kadonnut kahdeksas" (Aviador, 2020).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lundman Tony

  • 8

    Lundman Tony

    Huvudrollen i Tony Lundmans spänningsroman 8 innehas varken av dirigenten Evy Rosbacka eller hennes manager Hector del Mar, eller deras terroriserande fiende Ken Parsons. Nej, huvudrollen har Jean Sibelius mystiska Symfoni nr 8, som debatterats vä...