101 saker som EU gör (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2021-09-15
Förlag
Blå Huset
ISBN
9789151964720
101 saker som EU gör (e-bok)

101 saker som EU gör E-bok

E-bok,  Svenska, 2021-09-15
109

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad gör egentligen EU?
I juni 2016 röstade det brittiska folket om man skulle stanna kvar eller lämna EU. Omröstningen var kulmen på en mångårig populistisk kampanj, ofta med inslag av ren nationalism och xenofobi, där både det politiska etablissemanget och stora delar av tabloid-pressen spred allehanda fördomar och ibland rena lögner om EU-samarbetet. Det var uppenbart att större delen av det brittiska folket inte hade en aning om vad de röstade om. Men hur är det i Sverige då? Vet svenskarna mer om EU-samarbetet och vad EU gör? När jag frågar mina svenska vänner är det få som kan komma på mer än fem saker som EU gör. Några kommer inte på något alls men anar ändå att EU-samarbetet är bra för Sverige och därför värt att vara del av. Kanske detta är ett tecken på att EU-medlemskapet har ?normaliserats? i Sverige på ett annat sätt än i Storbritannien, trots att Storbritannien var medlem i 45 år mot Sveriges 25 år.
?Den här boken ger en kort inblick i vad EU-samarbetet faktiskt innebär och vad det betyder rent praktiskt för Sverige och svenskarna. Den visar på den rika mängd av fördelar och möjligheter EU-medlemskapet ger och vad vi helt enkelt skulle vara utan om vi inte var medlemmar i EU.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Göran Lövestam

  • 101 things that the EU does

    Göran Lövestam

    Göran Lövestam is a Swedish physicist with a PhD in nuclear physics who has worked for more than 20 years within the European Commission, the EU"s executive arm. His long and solid work experience within the European Commission has given him ...