I Det röda Wien (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
1900-talets Europa (del 2)
Utgivningsdatum
2021-04-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Alerta
Dimensioner
220 x 140 x 25 mm
Vikt
553 g
SAB
Ohja:k
ISBN
9789151968568
I Det röda Wien (inbunden)

I Det röda Wien

Inbunden,  Svenska, 2021-04-01
279
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Historien om Det röda Wien och inte minst om bostadsbyggandet kan jag ganska väl. Ändå slukar jag Lilian O. Montmars bok. Här finns människorna bakom den politiska historien. Både de alldagliga historierna och de dramatiska, präglade av tidens drama. Vi lär känna dem in på skinnet och tas med till tiden. Lilian O. Montmar har än en gång skrivit en bok som genom hennes humanistiska blick och välskrivna prosa levandegör en av nittonhundratalets mest intressanta, och skrämmande politiska perioder. Men det var också en tid som pekar på politikens möjligheter.
Gunnar Bolin, Sveriges Radios kulturredaktion

En skakande dokumentärroman om Wiens dramatiska historia under mellan och efterkrigstid, sprungen direkt ur folkdjupet. Människors armod, folkhemmets uppbyggnad, attacken på justitiepalatset, nazismens framväxt och tiden därefter. Lilian Montmar kan sitt Wien. Hon låter oss möta "vanligt" folk, konstnärer, filantroper, forskare och wallraffande journalister. Inte minst hennes judiske fiollärare, en gång medlem av Wiener Philharmonikerna. Han lyckades återvända från Auschwitz, men återsåg aldrig sin Stradivarius. En angelägen bok om dåtid, lika angelägen i nutid!
Inger Gustafson-Seife, Konst och kulturskribent, författare

Lilian O. Montmar har en underbar förmåga att belysa stora historiska skeenden ur den enskilda lilla människans, ofta kvinnans, perspektiv.
Claudia Barrett, Kulturansvarig, Österrikes Ambassad Stockholm
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I Det röda Wien
  2. +
  3. Vitare kan tvätten inte bli. EU:s historieskrivning om andra världskriget.

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vitare kan tvätten inte bli. EU:s historieskriv... av Stefan Lindgren (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lilian O Montmar