I Det röda Wien (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
1900-talets Europa (del 2)
Utgivningsdatum
2021-04-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Alerta
Dimensioner
220 x 140 x 25 mm
Vikt
553 g
SAB
Ohja:k
ISBN
9789151968568
I Det röda Wien (inbunden)

I Det röda Wien

Inbunden Svenska, 2021-04-01
217
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Historien om Det röda Wien och inte minst om bostads-byggandet kan jag ganska väl. Ändå slukar jag Lilian O. Montmars bok. Här finns människorna bakom den politiska historien. Både de alldagliga historierna och de dramatiska, präglade av tidens drama. Vi lär känna dem in på skinnet och tas med till tiden. Lilian O. Montmar har än en gång skrivit en bok som genom hennes humanistiska blick och välskrivna prosa levandegör en av nittonhundratalets mest intressanta, och skrämmande politiska perioder. Men det var också en tid som pekar på politikens möjligheter.
Gunnar Bolin, Sveriges Radios kulturredaktion

En skakande dokumentärroman om Wiens dramatiska historia under mellan och efterkrigstid, sprungen direkt ur folkdjupet. Människors armod, folkhemmets uppbyggnad, attacken på justitiepalatset, nazismens framväxt och tiden därefter. Lilian Montmar kan sitt Wien. Hon låter oss möta "vanligt" folk, konstnärer, filantroper, forskare och wallraffande journalister. Inte minst hennes judiske fiollärare, en gång medlem av Wiener Philharmonikerna. Han lyckades återvända från Auschwitz, men återsåg aldrig sin Stradivarius. En angelägen bok om dåtid, lika angelägen i nutid!
Inger Gustafson-Seife, Konst och kulturskribent, författare

Lilian O. Montmar har en underbar förmåga att belysa stora historiska skeenden ur den enskilda lilla människans, ofta kvinnans, perspektiv.
Claudia Barrett, Kulturansvarig, Österrikes Ambassad Stockholm
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I Det röda Wien
  2. +
  3. Det svenska rikets födelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det svenska rikets födelse av Dick Harrison (pocket).

Köp båda 2 för 296 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »