Fler böcker inom
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
108
Utgivningsdatum
2020-12-07
Upplaga
1
Förlag
House of Amalou
Medarbetare
Viman, Louise (red.) / Solén, Sara (form) / Kourouma, Kolaco (foto)
Dimensioner
346 x 240 x 16 mm
Vikt
900 g
SAB
uIa
ISBN
9789151972831
Konstigt?: En bok om konst för barn och vuxna (inbunden)

Konstigt?: En bok om konst för barn och vuxna

(6 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-12-07
189 249 Du sparar 60 kr!
 • Kommer snart. Förboka gärna.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I den här boken får du träffa 16 kreatörer som uttrycker sitt konstnärskap på olika sätt. Från att måla hus eller hud, till att skapa Youtube-klipp, en kantarellstaty, böcker om bajs eller en liten figur som heter Pipino. Vad är egentligen konst och vad är konstigt? Du får förundras, förvånas och bli nyfiken på några av konstnärernas skapelser. Slå upp vilken sida som helst - gärna tillsammans med någon - och diskutera, fundera, pausa och låt dig inspireras. Vad betyder konst för dig? Vad blir ditt uttryck mellan intrycken? Kanske är vi alla konstnärer?

Varje rum behöver vackra böcker - en inredningsdetalj som bjuder in till samtal, väcker tankar och skapar gemenskap. "Konstig?" är något så ovanligt som en "coffee table book" om konst för barn och ungdomar, eller egentligen för alla med ett lekfullt sinne som tycker att skapande och kreativitet är kul. Vi vill visa att kreativitet kan uttryckas på olika sätt, och att konst är ett brett och inkluderande begrepp.

Några av de kreatörer du får stifta bekantskap med i boken är Pernilla Stalfelt, Daniel Norberg, Saadia Hussain och Mari Pårup. Vi har pratat med illustratörer, keramiker, graffitikonstnärer och tatuerare och låtit dem berätta om sitt förhållande till skapande och vad kreativitet betyder för dem. Med den här boken hoppas vi kunna inspirera barn och vuxna att hitta sitt eget uttryck!

Medverkande kreatörer: Anders Post, Andrea Pippins, Björk Hijoort, Daniel Norberg, Emma Lindström, Josefin Eklund, Mari Pårup, Mathilda Boalawong, Niklas Hallberg, Paula Martinsson, Pernilla Stalfelt, Pärra Von Andreasson, Saadia Hussain, Theodor Nilsson, Tilda Mårtensson och Ulrika Netzler
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konstigt?: En bok om konst för barn och vuxna
 2. +
 3. Konstigare? : om konst och kreativitet för barn och vuxna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konstigare? : om konst och kreativitet för barn... av Kristina Bexelius (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Konstigt?: En bok om konst för barn och vuxna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En fantastisk bok
  Kristine Aarhoug Seger, 22 september 2021

  En bok som barna kan titte i lenge. Mange fine bilder og interessante tekster. Frågorna i boken synes seksåringen er veldig kul å svare på selv. Jeg har gitt bort flere bøker i gave, den ser så fin ut at den kan ligge framme. En fin bok for både voksne og barn.

 2. Passion
  Helen Nylund, 30 december 2020

  Det märks att alla involverade älskat detta projekt. Det passar barn och vuxna. Man behöver inte vara kunnig avseende konst, men man blir engagerad!

 3. Kreativt och inspirerande!
  Kristina B, 16 november 2020

  En otroligt fin bok som visar att konst inte behöver vara så allvarligt. Charmigt och inspirerande, det är roligt att se de olika kreatörernas verk och att få en inblick i deras värld och sätt att tänka. Boken är både lättsam och tankeväckande, perfekt att läsa tillsammans med barn och ungdomar för att uppmuntra deras egen kreativitet.

 4. Rolig och pigg bok om kreatörer för barn.
  Kristallo, 14 november 2020

  Att ha förebilder är något av det viktigaste som finns för barn och unga människor. Här kan du läsa om olika personer och deras sätt att arbeta kreativt med färg och form. Här får du ta del av drömmar och arbeten. Inspiration till alla som lever och vill leva ett kreativt liv. Det där skulle jag också vilja göra!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Louise Viman

 • Jobbigt?

  Louise Viman

  Jobbigt? är en bok om 13 tjejer med olika jobb som berättar om sin väg dit, sina drömmar och sina favoriter. Följ med och träffa bland andra Tina Thörner, som reser land och rike runt som rallykartläsare för att hon ville se världen och bli bäst i...