Ella och Sjöjungfruns rike (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2021-03-12
Upplaga
1
Förlag
Artew AB
Illustratör/Fotograf
Eya Le Wartie
Dimensioner
303 x 215 x 8 mm
Vikt
431 g
SAB
Hcf
ISBN
9789151976938

Ella och Sjöjungfruns rike

Inbunden,  Svenska, 2021-03-12
208
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Förresten, visste du att korallerna själva också är djur? Fast många av dem liknar faktiskt blommor", fortsatte Sjöjungfrun. "Om du tittar på dem så ser du hur olika de är..."

Det är sprudlande aktivitet i Sjöjungfruns rike. Ella är ute på äventyr med Sjöjungfrun under en spännande dag. De beundrar fiskarnas lek vid korallreven och möter delfinbröderna, och Ella får sitt livs skjuts. Sjöjungfrun hamnar i nöd, men Ella räddar henne. Sjöjungfrun berättar att hennes vackra rike hotas att förstöras, och Ella och delfinerna lovar att hjälpa till.

Många händelser har bidragit till uppkomsten av boken. Att bekanta sig med korallrevet med sina färggranna fiskar vid Hanauma Bay nära Honolulu på ön Oahu. Att se delfinernas lek i oceanen. Akvariet vid Key West, Florida erbjöd möjlighet att bekanta sig med havssköldpaddor som hade blivit skadade av havstrafiken eller efter att de fastnat i fiskenät och vars liv hade räddats efter vårdinsatser.

Bokens manuskript skrevs i Key West bara en stenkast från ett av Ernst Hemingways hem. Som djurvän är det enkelt att hitta en röst för djuren och med den berätta historier från deras värld. En värld som för närvarande är hotad på många sätt men vars bevarande för glädje för kommande generationer är viktigt.

Ella och Sjöjungfruns rike är författarens andra bok som handlar om djur och klimatförändringar. Denna bok, såsom den första, Tinga och vännerna vid glaciären, har blivit utgivna på svenska, finska och engelska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ella och Sjöjungfruns rike
  2. +
  3. Sjöjungfruns äventyr i Östersjön

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sjöjungfruns äventyr i Östersjön av Linda Ågren (inbunden).

Köp båda 2 för 391 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eya Le Wartie