Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2021-06-28
Förlag
Mind Kick
Dimensioner
215 x 150 x 15 mm
Vikt
365 g
SAB
Rb:do
ISBN
9789151979069
Världens bästa bollkänsla : hur hjärnan påverkar oss i avgörande ögonblick (inbunden)

Världens bästa bollkänsla : hur hjärnan påverkar oss i avgörande ögonblick

Inbunden,  Svenska, 2021-06-28
259
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Denna bok behandlar hjärnans roll i fotbollsspelarens framgångar och de fyra första avdelningarna tar upp inlärningsmiljöns påverkan på spelaren, hemligheter bakom teknisk skicklighet, självförtroende och gemenskap samt baksidor och nackdelar men också framtidstro inom idrotten. Boken är på bästa sätt populärvetenskaplig, skriven på ett lättflytande, okomplicerat men ändå adekvat språk. Världens bästa bollkänsla är en lättillgänglig och tänkvärd bok om hjärnans roll för framgång" - Staffan Wennerlund, BTJ-häftet

"Boken tar upp vad vi brukar kalla den moderna idrottspsykologin på ett enkelt och användbart sätt. Även föräldrar, tränare och ledare inom idrott som inte använder någon boll har mycket att lära och hämta från boken, inte minst det som berör aktivas utveckling, synen på prestation och betydelsen av motivation. Och naturligtvis det som är genomgående i boken - hur hjärnan påverkar oss. Jag hoppas att alla som är nära aktiva idrottare eller idrottar själva kan och vill läsa boken. Korta kapitel som även sammanfattas får extra plus, det underlättar verkligen läsningen och gör det möjligt även för den mer ovana läsaren att läsa en bok med ett vetenskapligt perspektiv" - Liselotte, Chef Elitidrottsstöd, Riksidrottsförbundet

De flesta av oss har säkert någon gång undrat hur världens bästa fotbollsspelare gör för att lyckas. Hur gör de för att sätta det där målet i ett avgörande ögonblick? Hur har de fått sin bollkänsla och tekniska skicklighet? Hur kan de hantera den höga pressen och vara bäst när det gäller?

I den här boken analyseras dessa frågeställningar utifrån hur hjärnan fungerar. Hjärnan påverkar våra prestationer och hur vi utvecklas som spelare. Boken ger dig kunskaper och praktiska tips på hur du på egen hand, utöver ordinarie fotbollsträningar, kan utveckla din tekniska skicklighet utifrån ett psykologiskt perspektiv. Du får tips på hur du kan hantera situationer där pressen är hög. Boken vänder sig också till tränare och föräldrar som vill veta mer om hur de kan stötta spelares utveckling och välmående.

Josephin Gustavsson är legitimerad psykolog. Hon har skrivit boken utifrån sina två passioner: bollkänsla och psykologi. I boken har hon intervjuat elitidrottare och analyserat deras svar utifrån ett vetenskapligt och psykologiskt perspektiv.

Boken syftar till att ge dig som läsare förutsättningar att utvecklas på bästa sätt, må bra och våga drömma stort.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Världens bästa bollkänsla : hur hjärnan påverkar oss i avgörande ögonblick
  2. +
  3. Virka med struktur : maskor, tekniker och mönster

De som köpt den här boken har ofta också köpt Virka med struktur : maskor, tekniker och mönster av Lee Sartori (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »