Narcissismen i Sverige : hur ett socialt virus träffade ett lands maktelit (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
88
Utgivningsdatum
2021-02-21
Upplaga
200
Förlag
KA Edvinsson AB
Originaltitel
Narcissismen i Sverige
Dimensioner
140 x 120 x 8 mm
Vikt
150 g
SAB
O
ISBN
9789151980515
Narcissismen i Sverige : hur ett socialt virus träffade ett lands maktelit (häftad)

Narcissismen i Sverige : hur ett socialt virus träffade ett lands maktelit

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-02-21
193
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Narcissismen i Sverige : hur ett socialt virus träffade ett lands maktelit Kan levereras innan julafton
Narcissismens tidsera

När svenska folket av de styrande omyndigförklaras,

när identitetspolitiken tar över och realpolitiken förminskas,

när medial uppmärksamhet och kortsiktigt tänkande styr makten,

när kritik ignoreras, förnedras och censureras,

när vissa ord förbjuds att uttalas,

när det gäller att synas och höras till varje pris,

när fabricerad "fakta" och lögner används för att framhäva sig själv,

när målet är makt och egennytta istället för samhällsnytta...

Så drabbades ett lands maktelit av ett socialt virus. Det handlar om Sverige.

Viruset har inte bara drabbat de som sedan länge tillhört makteliten. Det har i lika hög grad skapat nya makteliter samt att många i de gamla makteliterna fasats ut. Play the game - annars är du ute.

Det sociala viruset har symtom identiskt med ett narcissistiskt beteende. Ett beteende som är en mental dysfunktionalitet men som framförallt i Sverige blivit normen för beteenden hos de som velat skaffa sig makt och berömmelse.

Vi menar inte att Sveriges maktelit består av enkom de som har en tydlig narcissistisk diagnos. Även om det säkert finns flera som har den diagnosen och att det hjälper karriären om man faktiskt är narcissist.

Det som utvecklats till ett socialt virus är att narcissistiskt beteende blivit normen. Den som inte antar det beteendet har därmed sämre förutsättningar. Narcissistiskt beteende har blivit det nya normala sättet att bete sig på. Även för de som inte har den faktiska diagnosen. Normer, grupptryck och vad som krävts eller förväntats för att nå framgång har lett till att ett socialt virus fick grogrund i ett land med starkt begränsad flockimmunitet för sociala virus.

Vår trendspaning
Vi skrev den här boken utifrån våra trendspaningar under det senaste årtiondet. Trendspaningar bygger på att iaktta skeenden i samhället, hur åsikter och beteenden växlar med tiden. Samt därefter försöka förutse vad som kan hända.

När en majoritet anammat en trend och det statistiskt går att bevisa den då är det helt enkelt ingen trend utan en realitet. Då är det oftast redan för sent att förutspå och agera utifrån den eftersom den redan är en realitet. Där är vi nu i det ämne vi skriver om - Den kollektiva narcissismen - en realitet i Sverige.

Men vår trendspaning är inte att den kollektiva narcissismen finns eftersom den är en realitet - vår spaning är att den kollektiva narcissismen är på väg ut.
För att förstå dess uppgång och framförallt fall behövde vi först analysera varför trenden uppstod samt exemplifiera symtom och orsaker. I den analysen fann vi varför trenden är på väg ut.

De mest intressanta studieobjekten alla kategorier har för oss i ämnet varit de olika s.k. eliterna i svenska samhället; politik, media, kultur, influensers m.fl.
Eftersom de i högsta grad enligt vår åsikt har ett kollektivt narcissistiskt beteende.

Boken för de flockimmuna
Det är inte för makteliten vi skrivit den här boken eftersom de grupperna anser sig höjda över allt ifrågasättande och därmed inte villiga att ta en saklig diskussion om det de påstår vara sanning.

Vi skriver för alla andra som har förmågan att stå vid sidan av och se det patetiska spelet eliten håller på med. Vi skriver för alla de som har en inbyggd flockimmunitet gentemot sociala virus. Framförallt hoppas vi på att vår bok kan bli ett vaccin mot det sociala viruset. Och därmed förhindra att förledas att delta i det spelet. Ofta kallat civilkurage och förmågan att stå upp i motvind. Och därmed värna om yttrandefrihet och åsiktsfrihet. Något som naggats ordentligt i kanten pga. det sociala virus som drabbat Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Narcissismen i Sverige : hur ett socialt virus träffade ett lands maktelit
 2. +
 3. Folkhemmets terror

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folkhemmets terror av Torbjörn Stenwreth, Kjell-Arne Edvinsson (häftad).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Narcissismen i Sverige : hur ett socialt virus träffade ett lands maktelit. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 10 blinda möss!
  José Morén, 3 april 2021

  Med skygglappar ser man inget, med munkavle kan inget sägas, med öronlappar hör man inte!
  Allt är fritt! Vi har alltid ett val!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Folkhemmets terror

  Torbjörn Stenwreth, Kjell-Arne Edvinsson

  Svenska folkhemmet - vår trygghet eller fiende Det svenska folkhemmet var en gång garant för välstånd, hälsa och demokrati. Är det så fortfarande eller är Sverige på väg in i något som snarare kan liknas vid diktatur? Ett ledarskap out-of-date som...