Provence : om vinområdena Provence och Södra Rhône - mina bästa viner, vingårdar, krogar och recept (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2021-05-03
Upplaga
1
Förlag
Ramazzini Research
Dimensioner
210 x 180 x 18 mm
Vikt
610 g
SAB
Qcaf,Nj
ISBN
9789151982144
Provence : om vinområdena Provence och Södra Rhône - mina bästa viner, vingårdar, krogar och recept (inbunden)

Provence : om vinområdena Provence och Södra Rhône - mina bästa viner, vingårdar, krogar och recept

Inbunden Svenska, 2021-05-03
269
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Hélène Sandmark är författare och utbildad sommelier. Hon har lett många vinutbildningar, vinprovningar och vinresor. Hélène delar sin tid mellan Frankrike och Sverige och reser ofta för att besöka vingårdar och träffa vinmakare och prova deras viner.
Vin finns i hjärtat av fransk kultur. Det är inte bara en dryck utan också en passion. I södra Frankrike, närmare bestämt i Provence möter oss de två vinområdena, Provence och Södra Rhône. De är rätt olika men har solen, närheten till Medelhavet och en lång historia av vinodling och vinframställning gemensamt. Södra Rhônedalen är mest känd för alla sina röda viner och i Provence görs mest rosévin.
I boken möter du småskaliga och familjedrivna vingårdar där man producerar viner som har karaktär av trakten där druvorna vuxit.
Sydfransk mat passar som hand i handske till vinerna och recepten finns med precis som de genuina restaurangerna. Det blir härliga måltider på utvalda restauranger och värdshus. Det är restauranger med genuina och vällagade rätter som speglar matkulturen i Sydfrankrike och då särskilt i Provence. Närodlat gäller för både maten och vinet.
Några recept på typiskt sydfranska rätter kommer att dyka upp här och där, men mest i Del 3 av boken som är särskilt ägnad åt maten.
Hur tillverkas rosévin och vad är terroir, appellation och vilka druvor odlas? Tycker du att det är svårt att känna doft och smak av mörk frukt i vin, eller hur syra och strävhet känns? I boken finns svaren och du kommer att lära mer om hur du provar vin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Provence : om vinområdena Provence och Södra Rhône - mina bästa viner, vingårdar, krogar och recept
 2. +
 3. Upptäcka franska vingårdar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Upptäcka franska vingårdar av Helena Trotzenfeldt (inbunden).

Köp båda 2 för 465 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hélène Sandmark

 • Perspektiv på kvinnors hälsa i arbetslivet

  Hélène Sandmark, Sharareh Akhavan, Jennifer Bullington, Kerstin Fredriksson, Marie Jansson

  Vägen till jämställdhet är lång och än har vi inte nått målet. Den politiska viljan och de sociala normer som styr mäns och kvinnors vardagsliv är ännu inte riktigt i fas. Den könsuppdelade arbetsmarknaden i Sverige betyder lägre löner för kvinnor...

 • Duktighetssyndromet - därför går allt fler kvinnor in i väggen

  Monica Renstig, Hélène Sandmark

  Är du i riskzonen för att bli utbränd? Det finns ett flertal olika signaler du själv kan identifiera och därmed agera i tid. Känner du dig som en "duktig flicka" som alltid ställer upp och som vill att allt ska vara perfekt? Sover du des...