Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2022-10-27
Upplaga
1
Förlag
AH BOOKS Publishing AB
Medarbetare
Wigforss, Susanne (red.)
Dimensioner
245 x 175 x 30 mm
Vikt
1162 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789151995304

Allt om hundpsykologi : en ny vetenskap

(6 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-10-27
315
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken är lika värdefull för vanliga hundägare som för dig som går utbildning inom ett hundyrke.

Den hjälper dig att få en harmonisk och glad hund!

Anders Hallgren anses vara världens första hundpsykolog. Han var den första som började analysera orsakerna bakom en hunds beteende i stället för att träna symtomen. Han fann att inga former av våld, varken fysiska eller psykiska, behövs i vår relation till hundar. Enligt modern eto logi är sådana relationer dessutom onaturliga. På detta sätt kunde han inte bara hjälpa hundar med problembeteenden utan också skapa mjuka alternativ till den då etablerade hundträningen som var fokuserad på disciplin. Hallgrens banbrytande arbete åstadkom ett paradigmskifte i synen på hunden. Idag behandlar vi vår bästa vän med kärlek och respekt i stället för bestämmande och ledarskap.

"Det är fantastiskt att Anders böcker och arbete under alla dessa år nu har sammanförts till en lärobok." Kerstin Malm, filosofie doktor i etologi

"Vi tror att Anders Hallgrens kärleksbudskap är viktigt för alla som vill förstå sin hund och få en bra relation med den. " Johanna Lind Bagge och Anders Bagge

Boken följer utvecklingen av hundpsykologin som vetenskap och grundpelarna som den vilar på: etologi, socialpsykologi, inlärningspsykologi och emotionspsykologi. Den visar hur man kartlägger orsaker bakom problembeteende, till exem pel genom stressanalys, smärtanalys och hormonanalys, samt hur man åtgärdar dessa problem.

"Jag har stor respekt för Anders Hallgren. När hans första bok kom, Problemhund och hundproblem, var den viktig för den omsvängning som skedde inom hundvärlden. Så jag har själv upplevt den omsvängning i hundträningen som skedde, men som tog rätt lång tid." Hans Temrin, docent i etologi vid Stockholms universitet

"Fallbeskrivningar och exempel gör boken lättillgänglig både för de som arbetar med hund och hundägare som kanske brottas med problem. Jag rekommenderar boken varmt till båda." Therese Lilliesköld, master i anthrozoology
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Allt om hundpsykologi : en ny vetenskap
 2. +
 3. Min bästa aktiveringsbok - Mental träning för hundar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min bästa aktiveringsbok - Mental träning för h... av Anders Hallgren (häftad).

Köp båda 2 för 504 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Allt om hundpsykologi : en ny vetenskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket intressant bok!!
  MHMWinterwild, 8 mars 2024

  En bok som ger en mycket mer "kött på benen" när det gäller hundar å deras beteende. Rekommenderar varmt denna bok till alla som är intresserade av hundar å deras beteende.

 2. Fantastisk bok! Ett måste för alla som har hund.
  Susanne Wigforss, 22 november 2022

  Här är en psykolog och hundpsykolog med utbildning och forskning i ryggen som vet vad han talar om. Ett måste för alla hundägare och dom som jobbar som hundpsykologer.

Visa alla 2 recensioner