Självfallet : ett lockande ämne (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2021-08-06
Upplaga
1
Förlag
Lockande Hår Sverige AB
Dimensioner
245 x 200 x 30 mm
Vikt
833 g
SAB
Qcd
ISBN
9789151999944
Självfallet : ett lockande ämne (inbunden)

Självfallet : ett lockande ämne

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2021-08-06
429
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vill du veta hur du ska få ditt frissiga hår att bli fina lockar? Nu är det dags att få ett hår-självförtroende och tycka om ditt självfall utan plattång eller locktång. Eftersom det saknas undervisning om naturligt lockig hår på frisörskolorna i Sverige är det inte alltid lätt att få hjälp av frisörer. Boken är unik i sin genre och interaktiv med film och länkar bakom QR-koder som lätt kan ses via mobilen. 

Personliga hår-berättelser om frustration och att landa i sig själv, varvas med intressant information om kemi, kostråd, stylingtips, mytologi, historia, anatomi, balsammetoden m.m. 

Vackert trådbunden med läsband blir boken en uppskattad present till alla hårintresserade och något vi saknade redan för 20 år sedan.

Recension av författare Ingegerd Johansson:

Unik och lättläst

Emelie Fredrikssons bok "Självfallet - ett lockande ämne" är något så unikt som en bok om självlockigt hår. Men det är också en bok som innehåller så mycket mer. Författaren delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter, lär oss kemin bakom hårvårdsprodukter och påminner oss om att på håret syns det hur vi egentligen mår. "Ett bra blodvärde ger ett friskt och starkt hår". Hennes råd om att inte tvätta håret för ofta eller att använda för starka produkter är också överraskande, precis som hennes recept på hemkokt styling-gelé.

Med ett personligt tilltal och på ett lättläst språk berättar Emelie om hår ur alla möjliga aspekter. Samtidigt ger hon en "känga" till sina kollegor i frisörbranschen som inte förmår att utgå från kundens hår och önskemål, utan friserar efter vad som är modernt. Här lägger hon en stor del av ansvaret på utbildningen, som hon inte tycker lär ut hanteringen av lockigt hår.

Återkommande i boken är inslaget "Min hårresa" där olika personer med lockigt hår berättar om sina erfarenheter. Mycket underhållande och med stark igenkänningsfaktor. Många av oss har väl nån gång gått hem från frisören, gråtfärdiga över resultatet?

Oväntat och spännande är kapitlet om hår och magi, det leder tankarna vidare till hur vi genom historien har uppfattat och förhållit oss till olika hårmoden. Genomgående är bokens utformning genomtänkt och tilltalande och det är bra med en utförlig innehållsförteckning så att det är lätt att hitta tillbaka till det som intresserar extra. Det sägs att en bild säger mer än tusen ord och så är det också i denna bok. Bilderna kompletterar texten på ett utmärkt sätt och som en extra finess är Emelie sin egen omslagsflicka - modigt, men självklart för den som läst boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Självfallet : ett lockande ämne
  2. +
  3. Elsas husdröm : en sommar, en sorg och tusen loppisar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Elsas husdröm : en sommar, en sorg och tusen lo... av Elsa Billgren (inbunden).

Köp båda 2 för 543 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »