Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
472
Utgivningsdatum
2011-08-18
Förlag
Sanoma Utbildning
Medarbetare
Hansen, Lissi (förf.)
Dimensioner
243 x 174 x 25 mm
Vikt
1140 g
ISBN
9789152302248
Vanliga sökord
medicin1

Hjelm/Medicin 1

(12 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2011-08-18

Slutsåld

Medicin 1/Hjelm beskriver människokroppens uppbyggnad och funktion. Inom varje organsystem görs en genomgång av den friska människans anatomi och fysiologi, därefter beskrivs förändringar vid olika sjukdomstillstånd. Vanliga sjukdomar, deras orsaker, symtom, diagnos, undersökningar, behandlingar och prognos tas upp. Berättelser levandegör sjukdomsbeskrivningarna. Medicinsk terminologi ingår genomgående och förklaras på svenska i sitt sammanhang.

I boken finns även kapitel om Mikrobiologi, Undersökningsmetoder, Läkemedel, Första hjälpen vid akuta sjukdomar och skador, Samhällets insatser vid krig och katastrofer samt Brandsäkerhet.
Boken är översatt från danska av Elisabeth Dominique Lindström. Kjell Hjelm, omvårdnadslärare, har granskat och bearbetat texten samt utarbetat studieuppgifter. Han har även skrivit de kapitel som tillkommit i den svenska utgåvan.
Boken finns inläst och kan kostnadsfritt laddas ned från vår hemsida.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hjelm/Medicin 1. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättförståelig bok med bra exempel
  Tobias Serenitate (Nordmaling), 16 september 2020

  En lättförståelig introduktionsbok i ämnet som gör det roligt att läsa. Med bilder och konkreta exempel får man en bra grund i bokens ämne. En bra introduktionsbok som rekommenderas.

 2. Det är en bra bok med mycket fakta, men kan vara lite...
  Anna Persson, 6 september 2013

  Det är en bra bok med mycket fakta, men kan vara lite svår att förstå ibland.
  Ibland kan man sakna en del fakta.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna