Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2011-05-30
Upplaga
2
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
500 g
SAB
uTa
ISBN
9789152302484
Matte Direkt 9 (häftad)

Matte Direkt 9

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2011-05-30
304
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Matte Direkt - möter varje elev där den befinner sig
I Matte Direkt ger vi eleverna förutsättningar att utveckla de fem förmågorna som preciseras i läroplanen. Där finns uppgifter av förståelsekaraktär som möter varje elev där den befinner sig och stimulerar till fortsatt matematisk utveckling. Det centrala innehållet konkretiseras i ett antal Mål för kapitlet och Matteord som befäster begreppen. Tydliga genomgångar och lösta exempel inleder varje moment.

Förmågor som syns
Matte Direkt ger dina elever möjlighet att kommunicera matematik. Varje kapitel avslutas med Uppslaget, två sidor som lockar till samtal. Där finns bland annat Soluppgiften som synliggör kraven för eleverna och Abels hörna som tränar problemlösning. Matte Direkt är förstärkt med Svarta sidorna, en ordentlig utmaning som också knyter ihop flera moment.

Lärarhandledningar
Matte Direkt har en välmatad lärarhandledning för varje årskurs. Till varje kapitel finns kommentarer och metodiska tips, definitioner till mattebegreppen och lösningsförslag till en del av uppgifterna. Dessutom finns aktiviteter, laborativa uppgifter med tydliga mål och utan krav på avancerad utrustning. Där finns också mängder av arbetsblad. Till soluppgifterna och kapitelproven finns tydliga bedömningsmatriser och rättningsanvisningar. Till kapitelproven finns repetitionsuppgifter.

Träningshäften
Till varje årskursbok finns två Träningshäften. De vänder sig till de elever som behöver extra färdighetsträning. Häfterna sätter fokus på den grundläggande matematiken och har ett mycket tydligt språk. Kapitelordningen är samma som i grundboken. De fungerar som elevernas egna arbetsböcker, och eleverna skriver direkt i häftet.
Det sista träningshäftet 9:2 kallas för Genrepet och är en repetition av all högstadiematematik på E-nivå. Genrepet passar perfekt som reparation och repetition inför nationella provet. Facit finns att ladda ner på www.sanomautbildning.se

Ljudfiler i mp3-format
Kan laddas ner kostnadsfritt från hemsida www.sanomautbildning.se

Onlineboken
Matte Direkt 7, 8 och 9 finns som onlineböcker. Med en onlinebok har man alltid tillgång till sin lärobok. Allt man behöver är en dator eller surfplatta, en internetuppkoppling och ett personligt lösenord. Man kan jobba i klassrummet, i biblioteket och hemma. När man använder surfplatta laddar man ner boken via appen ""Sanoma Utbildning"". Appen laddas ner gratis från App Store (för iPad) eller Google Play (för Android). Då fungerar den även offline.

Men en onlinebok är inte bara en bok på skärmen, den är mycket mer än så. Eleverna kan göra anteckningar, stryka under viktig text, rita figurer, förstora texter och bilder och få bokens text uppläst.
Lärare och elev kan också kommunicera med varandra, eftersom läraren har tillgång till alla sina elevers böcker via en egen inloggning.

Matte Direkt interaktiv skrivtavla
För lärare som använder interaktiv skrivtavla (IST) finns det ett omfattande material för Matte Direkt. Du kan också använda en projektor som är kopplad till en dator. Materialet är knutet till böckerna, vilket ger en direkt och användbar koppling till det aktuella momentet. Du hittar mängder av uppslag, uppskattningsövningar, uppgifter och animeringar. Övningarna ger dig som lärare möjlighet att samla eleverna, ha tydliga genomgångar och visa viktiga moment på ett konkret, varierat och roligt sätt. Med IST-stödet till Matte Direkt har du ett utmärkt underlag för diskussioner i klassen och en ökad elevaktivitet som följd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Matte Direkt 9
  2. +
  3. Matte Direkt 8

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matte Direkt 8 av Synnöve Carlsson, Karl Bertil Hake, Birgitta Öberg (häftad).

Köp båda 2 för 608

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Matte Direkt 9