Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2011-08-19
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
245 x 170 x 20 mm
Vikt
660 g
ISBN
9789152303528
Kanal - medier, samhälle och kommunikation (häftad)

Kanal - medier, samhälle och kommunikation

Häftad Svenska, 2011-08-19
675
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken är indelad i tre block:
* Massmedier i samhället
* Kommunikation
* Medieformer
Varje block är indelat i fyra avsnitt som beskriver innehållet. Det första avsnittet ger en introduktion en grundläggande orientering i ämnet, det andra avsnitt ser på medier, samhälle och kommunikation ur ett svenskt perspektiv. Därefter följer ett avsnitt som ser på ämnet utifrån ett globalt perspektiv och slutligen ett avsnitt som är tematiskt. På detta sätt skapas en naturlig struktur som ger eleverna möjlighet att först arbeta med det som ligger nära, för att sedan ta steget ut i världen. I det första blocket, Massmedier i samhället, beskrivs bland annat mediernas roll i den demokratiska processen och i det demokratiska samhället, grundläggande medieideologier, yttrandefrihet, tryckfrihetsbrott, källskydd och vikten av källkritik.
I blocket Kommunikation behandlas grundläggande kommunikationsmodeller och kommunikationsformer, liksom olika kommunikatörers roller i kommunikationsmodellen.
I det sista blocket, Medieformer, görs en systematisk och historisk genomgång av stora mediebärare som, radio, tv, tidningar, film och internet. Men det handlar också om hur de allt mer samverkar i nya kommunikationsformer. Lärarhandledningen till denna bok är slutsåld och har utgått ur sortimentet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kanal - medier, samhälle och kommunikation
  2. +
  3. Pärlor för svin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pärlor för svin av Frida Malmgren (häftad).

Köp båda 2 för 837 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna