Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2015-08-07
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
240 x 210 x 10 mm
Vikt
537 g
SAB
uN
ISBN
9789152305751
PRIO Geografi Grundbok 9 (häftad)

PRIO Geografi Grundbok 9

Häftad, Svenska, 2015-08-07
99 238 Du sparar 139 kr!
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
PRIO Geografi 9 är ett läromedel i geografi anpassat enligt LGR 11 för ÅK 9.

PRIO Geografi 7
Sjuans bok utgår från planeten Jorden och livsvillkoren här. Människans beroende och samspel med sin omgivning är en röd tråd. Det handlar om sårbarheten men också olika sätt att förebygga risker och problem.

PRIO Geografi 8
Här står människans försörjning i centrum och kapitlen handlar om resursutnyttjande och näringar i världen och i Sverige. Aspekten hållbar utveckling inleder och är viktig genom hela boken.

PRIO Geografi 9
Globala frågor och utveckling står i fokus i nians bok. Hur mäter man välfärd? Varför utvecklas länder olika? Ett av kapitlen beskriver och jämför olika utvecklingsvägar med olika länder som exempel. Befolkningsutveckling, livsmedel, hälsa och bistånd skildras i varsitt kapitel. Framtiden är en viktig aspekt och även det sista kapitlets rubrik.

PRIO har allt och lite till
Läromedlet täcker olika behov genom att det till samma stoff finns flera olika ingångar: text, bild och inte minst specialritad grafik. En tydlig struktur löper genom alla kapitel och stöder, förtydligar och fördjupar det centrala innehållet. I PRIO har vi dessutom inkluderat fördjupningsstoff - sådant som du traditionellt hittar i bredvidmaterial. För varje ämne finns också en digital lärarhandledning med modeller, grafik och bilder för lektionsvisning och olika typer av elevuppgifter.

Hög igenkänningsfaktor är viktig för eleverna
Texterna och bilderna ska ge alla elever möjlighet att känna igen sin verklighet oavsett var man bor, hur man bor, var man är född eller vilka livsåskådningar man mött. Igenkänningsfaktorn är avgörande för att stoffet ska kännas relevant och begripligt.

Reportage med extra nerv
PRIO går ett steg längre, helt i linje med LGR11, och vidgar perspektiven till att alltid vara globala. Genom de unika och genomgående inslagen med reportage blir mötena med olika synsätt och livsvillkor personliga och integrerande.

PRIO underlättar läsförståelsen
Språket i texterna har bearbetats för att underlätta läsförståelsen samtidigt som texterna ger djup och sammanhang. Det skrivna ordet förstärks och förtydligas av grafiken som tar fasta på de mest centrala frågorna i kapitlen. Bilderna stimulerar till lärande och fördjupande samtal om exempelvis hur det är att leva i olika klimatzoner, infrastrukturen i ett samhälle eller olika etiska frågor som rör livet och framtiden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. PRIO Geografi Grundbok 9
  2. +
  3. Pi och powerbollarna. Magnetfisket

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om PRIO Geografi Grundbok 9