Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2012-08-14
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
243 x 198 x 15 mm
Vikt
418 g
SAB
uC
ISBN
9789152305805
PRIO Religion Grundbok 8 (häftad)

PRIO Religion Grundbok 8

Häftad, Svenska, 2012-08-14
220
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
PRIO Religion 8 är ett läromedel i religion anpassat enligt LGR 11 för ÅK 8.

PRIO Religion 7
Myter och andra berättelser används för att belysa olika teman inom livsåskådning och etik. Berättelserna är hämtade från olika tider och traditioner och från populärkulturen. Texterna och bokens frågeställningar ger stora möjligheter både att utveckla språk och begreppsförståelse och lära sig innehållet i betydelsefulla berättelser.

PRIO Religion 8
Åttans bok handlar om världsreligionerna; judendom, kristendom, islam, hinduism, buddhism samt kort om Kinas och Japans religioner. Viktiga aspekter är att visa hur tro kan komma till uttryck på olika sätt i olika tolkningar och i olika samhällen. Ett särskilt kapitel handlar om religion och identitet.

PRIO Religion 9
Religionens roll i dagens samhälle präglar innehållet i nians bok. Olika synsätt och olika grupperingar beskrivs. Men även hur utvecklingen har sett ut över tiden. Grundläggande frågeställningar om rättigheter och demokrati finns med. Etiska modeller tillämpas på olika aktuella exempel. I bokens sista kapitel kopplas etiken till viktiga framtidsfrågor.

PRIO har allt och lite till
Läromedlet täcker olika behov genom att det till samma stoff finns flera olika ingångar: text, bild och inte minst specialritad grafik. En tydlig struktur löper genom alla kapitel och stöder, förtydligar och fördjupar det centrala innehållet. I PRIO har vi dessutom inkluderat fördjupningsstoff - sådant som du traditionellt hittar i bredvidmaterial. För varje ämne finns också en digital lärarhandledning med modeller, grafik och bilder för lektionsvisning och olika typer av elevuppgifter.

Hög igenkänningsfaktor är viktig för eleverna
Texterna och bilderna ska ge alla elever möjlighet att känna igen sin verklighet oavsett var man bor, hur man bor, var man är född eller vilka livsåskådningar man mött. Igenkänningsfaktorn är avgörande för att stoffet ska kännas relevant och begripligt.

Reportage med extra nerv
PRIO går ett steg längre, helt i linje med LGR11, och vidgar perspektiven till att alltid vara globala. Genom de unika och genomgående inslagen med reportage blir mötena med olika synsätt och livsvillkor personliga och integrerande.

PRIO underlättar läsförståelsen
Språket i texterna har bearbetats för att underlätta läsförståelsen samtidigt som texterna ger djup och sammanhang. Det skrivna ordet förstärks och förtydligas av grafiken som tar fasta på de mest centrala frågorna i kapitlen. Bilderna stimulerar till lärande och fördjupande samtal om exempelvis hur det är att leva i olika klimatzoner, infrastrukturen i ett samhälle eller olika etiska frågor som rör livet och framtiden.

PRIO Religion finns även som onlineböcker. De innehåller funktioner som uppläsning av text, zoomverktyg, skriva och rita samt sätta ut bokmärken, göra noteringar och anteckningar.

I serien finns även PRIO Geografi, PRIO Samhälle och PRIO Historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. PRIO Religion Grundbok 8
  2. +
  3. PRIO Religion Grundbok 9

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om PRIO Religion Grundbok 8