Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-09-13
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
240 x 210 x 10 mm
Vikt
470 g
SAB
O
ISBN
9789152305836
PRIO Samhälle Grundbok 8 (häftad)

PRIO Samhälle Grundbok 8

Häftad, Svenska, 2012-09-13
220
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
PRIO Samhälle 8 är ett läromedel i samhällskunskap anpassat enligt LGR 11 för ÅK 8.

PRIO Samhälle 7
Sjuans bok är inriktad på unga i dagens samhälle, våra rättigheter och skyldigheter, ekonomi och medier.

PRIO Samhälle 8
I årskurs åtta ligger betoningen på det svenska samhället: sociala förhållanden, politik, ekonomi och medier.

PRIO Samhälle 9
Här beskrivs samhällsfrågorna på en global nivå. Begrepp som världsbild, nation, folk och etnicitet problematiseras och diskuteras i kapitlet om det globala samhället. I kapitlen om socialt liv diskuteras människan utifrån kulturtillhörighet, vi- och de-perspektiv, kön, klass och generation.

PRIO har allt och lite till
Läromedlet täcker olika behov genom att det till samma stoff finns flera olika ingångar: text, bild och inte minst specialritad grafik. En tydlig struktur löper genom alla kapitel och stöder, förtydligar och fördjupar det centrala innehållet. I PRIO har vi dessutom inkluderat fördjupningsstoff - sådant som du traditionellt hittar i bredvidmaterial. För varje ämne finns också en digital lärarhandledning med modeller, grafik och bilder för lektionsvisning och olika typer av elevuppgifter.

Hög igenkänningsfaktor är viktig för eleverna
Texterna och bilderna ska ge alla elever möjlighet att känna igen sin verklighet oavsett var man bor, hur man bor, var man är född eller vilka livsåskådningar man mött. Igenkänningsfaktorn är avgörande för att stoffet ska kännas relevant och begripligt.

Reportage med extra nerv
PRIO går ett steg längre, helt i linje med LGR11, och vidgar perspektiven till att alltid vara globala. Genom de unika och genomgående inslagen med reportage blir mötena med olika synsätt och livsvillkor personliga och integrerande.

PRIO underlättar läsförståelsen
Språket i texterna har bearbetats för att underlätta läsförståelsen samtidigt som texterna ger djup och sammanhang. Det skrivna ordet förstärks och förtydligas av grafiken som tar fasta på de mest centrala frågorna i kapitlen. Bilderna stimulerar till lärande och fördjupande samtal om exempelvis hur det är att leva i olika klimatzoner, infrastrukturen i ett samhälle eller olika etiska frågor som rör livet och framtiden.

I serien finns även PRIO Geografi, PRIO Historia och PRIO Religion.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. PRIO Samhälle Grundbok 8
  2. +
  3. PRIO Samhälle Grundbok 7

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om PRIO Samhälle Grundbok 8