Matematik Origo 1c (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2011-06-13
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
250 x 195 x 20 mm
Vikt
740 g
SAB
Ta
ISBN
9789152309254

Matematik Origo 1c

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2011-06-13
606
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna titel tillhör en utgående upplaga av Matematik Origo för c-spåret och kan köpas för komplettering under en begränsad tid. Den nya upplagan hittar du här .

Matematik Origo är en komplett serie matematikböcker för de studieförberedande programmen som gör det lätt att arbeta med problemlösning, resonemang och förståelse. Matematik Origo består i varje kurs av tre komponenter: en Elevbok, en Lärarguide och kopieringsmaterialet Prov, Övningsblad och Aktiviteter. Matematik Origo har en tydlig struktur och ett stort matematikinnehåll. Genomtänkta och realistiska uppgifter utmanar eleven till fördjupad matematisk förståelse och ger eleven möjlighet att utveckla olika matematiska förmågor. Stor vikt läggs vid problemlösning och matematiska resonemang. Varje kapitel inleds med aktuellt centralt innehåll och tydliga målbeskrivningar. Kapitlet avslutas med ett test. Stort utrymme lämnas till förklaringar av matematiken. Teori och exempel är skrivna så att eleven lätt kan följa med i framställningen. Boken innehåller varierade uppgifter på tre nivåer med problemlösning för alla. I slutet av varje kapitel möter eleven större uppgifter som sätter matematiken i ett sammanhang och utmanar elevernas resonemangs-, begrepps- och relevansförmåga. Till varje elevbok hör ett gediget lärarstöd i form av en Lärarguide och kopieringsmaterialet Prov, Övningsblad och Aktiviteter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Matematik Origo 1c
 2. +
 3. Matematik Origo 3b

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matematik Origo 3b av Attila Szabo, Niclas Larson, Gunilla Viklund, Daniel Dufåker, Mikael Marklund (häftad).

Köp båda 2 för 1175 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Matematik Origo 1c. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skräp
  Missnöjd elev, 28 maj 2017

  Boken är föråldrad, dåligt utformad och är absolut inte värd sitt pris. Stora delar är inte anpassade till kursen, utan är tagna från en senare kurs. Vi har därför behövt hoppa över delar i boken, vilket ställer onödigt höga krav på lärarens erfarenhet. Nivå 3-uppgifterna består till stor del av nivå 2-uppgifterna från nästkommande kapitel. Svårigheten ska alltså ligga i att lista ut vad nästa kapitel handlar om, istället för att fördjupa sig inom det kapitel man arbetar med. Det skiljer sig ... Läs hela recensionen

 2. Bästa matematikboken på gymnasienivå
  puckie, 13 januari 2016

  Origo C (dvs. den som används på naturvetenskapliga linjen) är definitivt den bästa matematikboken på gymnasienivå, därför... köp inget annat än Origo C ;-)

  Mitt omdöme grundar sig på mina matematikstudier på universitetsnivå ;-)

 3. Farfar hjälper sonsonen
  Tommy Lindström, 25 november 2014

  Köpte boken för att kunna tjuvträna mellan tillfällena då jag försöker hjälpa sonsonen med gymnasiematten. Eftersom jag är 76 år har det hänt en del sedan jag lämnade skolan.
  Boken är bra, pedagogiskt uppbyggd. Går snabbt fram men det beror väl på anpassningen till läroplanen hoppas jag. Kul i alla fall när man märker att det finns reminiscenser kvar av matten på 1950 o 60-talet

Visa alla 3 recensioner