En mosaik Religionskunskap 1 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2011-04-18
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
520 g
SAB
C
ISBN
9789152310267
En mosaik Religionskunskap 1 (häftad)

En mosaik Religionskunskap 1

(4 röster)
Häftad Svenska, 2011-04-18
533
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Bokens överskådliga faktatexter följer en bestämd struktur med syfte att öka förståelsen av såväl religionernas innehåll, som deras roll i dagens samhälle.

I tre kapitel definieras grundläggande begrepp inom området kultur och religion. Samspelet mellan religion, kultur och vetenskap diskuteras liksom mångkultur och sekularisering. En annan fråga som belyses är den egna kulturella bakgrundens betydelse, när det gäller att tolka och förstå omgivningen. Blocket avslutas med en inblick i frågan om nationella minoriteter och religionsfrihet.

Religioner och livsåskådningar innehåller sex välstrukturerade kapitel om de fem världsreligionerna och om nya rörelser, både religiösa och sekulära. Varje religion beskrivs systematiskt utifrån grundtankar, riktningar och livets skeden.

Att vara människa består av fyra temakapitel; Etik, Identitet, Kärlek och Döden som erbjuder både fakta och problematiserande text. De kan utgöra en grund för elevens egna ställningstaganden och inspirera vidare i bearbetandet av de stora livsfrågorna.
Alla kapitel avslutas med diskussionsfrågor och nyckelord.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En mosaik Religionskunskap 1
  2. +
  3. Religion 1 för gymnasiet, andra upplagan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Religion 1 för gymnasiet, andra upplagan av Lennart Göth, Katarina Lycken, Veronica Wirström (häftad).

Köp båda 2 för 954 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna