Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-03-11
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
240 x 173 x 14 mm
Vikt
474 g
ISBN
9789152318836

Ledarskap - 200 råd

(43 röster)  |   Läs 7 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-03-11

Slutsåld

Om ledarskap
Ledare inspirerar och frigör energi hos medarbetarna och teambyggande med förtroende och lojalitet är grundläggande för framgång. Förtroende tar tid att bygga men går snabbt att förlora. Ska "stora" saker uträttas krävs "stora" team. Ledaren själv måste ha stort självförtroende, ambition och ibland ställa "orimliga" krav för att nå extraordinära resultat. Det hjälper om ledaren alltid arbetar, sover överallt och när som helst. Det slitna uttrycket "walk the talk" förkroppsligar ledaren.

Framgång beror till 90 procent på genomförandet - "execution" - och till 10 procent på strategin. Benchmarking där man jämför sig med de bästa samt spridning av "best practices" är de starkaste förändringskrafter som finns. Gör ungefär rätt, men gör det snabbt och kraftfullt. Kursen kan justeras efterhand. Håll perfektionisterna borta, de bara tappar tid och gnäll inte över omständigheterna utan gilla läget. Kom också ihåg att "bara det som mäts blir gjort".

Ledaren kämpar med en delvis kaotisk arbetssituation, där oplanerade insatser och brandkårsutryckningar upptar en stor del av tiden. Detta har förstärkts av internet och den ökade snabbheten i allting. Hur få kontroll över tiden och hålla "tidstjuvar" borta? Dit hör att inte skjuta på obehagliga åtgärder, inte hantera samma ärende flera gånger, inte gå tillbaka till gamla beslut, inte acceptera problemdelegering underifrån och att inte bli "slav" under den egna almanackan. Omstruktureringar och företagsnedläggningar med stor personalreduktion kräver inte "tuffa" chefer utan chefer med empati. Gå inte i "utredningsfällan" med ändlösa utredningar, utan fatta de obehagliga besluten först och gör det snabbt.

Kunden är kung - i företagen börjar och slutar allting med kunden. Det gäller att gå från slogans och ytliga kampanjer till att verkligen få kunden i centrum. Att få ut cheferna till kunderna och undvika att säljarna stannar i "stugvärmen" på kontoret.

Percy Barnevik, april 2013
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Ledarskap - 200 råd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas varmt
  Hans Erik Engberg, 4 mars 2015

  Jag har haft stor nytta av Percy's tips. Därför rekommenderar jag denna bok varmt.

  Hans Engberg / Emperator i Sverige AB

 2. Gav bort den till min dotter, bosatt i Norge. Vad jag...
  Anna-Stina Holm, 19 augusti 2013

  Gav bort den till min dotter, bosatt i Norge. Vad jag hört är hon mycket nöjd med boken. Jag tror att hon skulle satt 4 stjärnor därför gör jag det i hennes ställe.

 3. Bra råd men i den världen jag lever i är inte ABB...
  Ulf Alexandersson, 27 juni 2013

  Bra råd men i den världen jag lever i är inte ABB eller stora konglomerat. Så jag får solla bort en del tips :)

 4. Ledarskapsperspektiv för var och en att reflektera...
  Erland Brage, 12 juni 2013

  Ledarskapsperspektiv för var och en att reflektera över och att tillämpa efter egna förutsättningar. Ledarskap handlar om att våga närvara när och där det händer och det får vi många exempel på i boken.

 5. Detta är en mycket bra bok som ger värdefulla tips och...

  Detta är en mycket bra bok som ger värdefulla tips och råd i ledarskap. Många av dessa goda råd hade jag hört förut. Det intressanta med denna bok är att de goda råd som i bland kallas floskler har Percy Barnevik gett djupare värden genom att ge sin syn på dessa råd.
  Mot denna bakgrund får många av dessa råd en helt annan tyngd och kan därför vara väl värda att leva efter.

 6. Jag tycker att Ledarskap av Percy Barnevik står i en...
  Kenneth Österberg, 5 maj 2013

  Jag tycker att Ledarskap av Percy Barnevik står i en klass för sig. Inte en massa floskler utan mer råd som är lätta att ta till sig och använda sig av.

 7. Korta snärtiga råd över en bred skala baserat på egna...
  Per-Axel Bergman, 25 april 2013

  Korta snärtiga råd över en bred skala baserat på egna erfarenheter. Egentligen inga vetenskapligt underbyggda råd. Bra underlag för egna reflektioner och förmedling till medarbetare.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Percy Barnevik

 • Jag vill förändra världen

  Percy Barnevik

  "Min självbiografi är mest av allt en nära spegling av ett modernt, nästan seriekopplat, företagsdrama. Dramat är uppdelat i ett stort antal akter och utspelar sig på ett otal scener. Gång på gång har jag fått uppleva glädjen i att uppträda i...