Medicin 2 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2017-10-31
Förlag
Sanoma Utbildning
SAB
uV
ISBN
9789152325933

Medicin 2

Häftad, Svenska, 2017-10-31
509 kr
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Medicin 2 beskriver detaljerat olika fysiologiska processer i kroppen, bland annat vätske- och elektrolytbalansen, syra-basbalansen, kroppens immunologiska system samt ämnesomsättningen. Flera stora sjukdomsgrupper, deras orsaker, symtom och diagnoser, gås igenom.

Dessa är till exempel cirkulationsorganens sjukdomar, nervsystemets sjukdomar, respirationsorganens sjukdomar, rörelseorganens sjukdomar, endokrina sjukdomar samt cancer och tumörsjukdomar. Ett avsnitt om famakologi med läkemedel som är aktuella för de olika sjukdomsgrupperna ingår också.

Ur innehållet:
Cellen och cellfysiologi, Urinorganens sjukdomar och fysiologi, Vätske- och elektrolytbalansen, Mag- och tarmkanalens sjukdomar och fysiologi, Nutrition och näringsfysiologi, Immunologi, Diabetes, Undersökningar och medicinska behandlingar.
Visa hela texten

Fler böcker av Urban Gillå

  • Medicin 1

    Urban Gillå

    Medicin 1 är skriven för den programgemensamma kursen med samma namn i nya Vård- och omsorgsprogrammet. Boken Medicin 1 beskriver människokroppens uppbyggnad, utveckling och funktion samt orsaker och symtom på vanliga sjukdomar.

Bloggat om Medicin 2