Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2016-09-09
Upplaga
2
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
245 x 175 x 20 mm
Vikt
662 g
SAB
Vnaa
ISBN
9789152331170
Hälsopedagogik (häftad)

Hälsopedagogik

(29 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-09-09
469
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hälsopedagogik ger kunskaper om hur man arbetar för att stödja människor att förbättra sin hälsa och livskvalitet. Frågor om hälsa, levnadsvanor och livsvillkor tas upp utifrån olika teorier och perspektiv. I boken förklaras hur man planerar, genomför, utvärderar och dokumenterar hälsofrämjande aktiviteter. I denna andra upplaga finns ett nytt kapitel om vuxnas hälsa och i bokens bilaga ingår ett speciellt avsnitt kring källkritiskt arbete. Där hittar du också olika tester, samt massage- och avspänningsövningar. Boken är skriven på lättbegriplig svenska och förstärker den studerandes inlärning genom att varje kapitel: inleds med en tydlig överblick av innehållet, lyfter fram centrala ord och begrepp, presenterar det centrala innehåll som är knutet till kapitlet, är indelat i avsnitt som avslutas med Kan-du-nu?-frågor, samt avslutas med övningsuppgifter som tränar olika förmågor. Ur innehållet: Salutogent förhållningssätt, KASAM, barns och ungas hälsa, äldres hälsa, fysisk aktivitet, kost- och måltidsvanor, stress och återhämtning, hälsofrämjande arbetsplats, kriser och krishantering. Boken är avsedd för Vård- och omsorgsprogrammet och Barn- och fritidsprogrammet, men kan med fördel även användas vid Yrkeshögskolan samt vid utbildningar inom friskvård och hälsa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hälsopedagogik
  2. +
  3. Vård- och omsorgsarbete 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vård- och omsorgsarbete 1 av Monica Imborn, Britta Åsbrink, Kjell Hjelm (häftad).

Köp båda 2 för 978 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hälsopedagogik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Befinner vi oss på 2000-talet?
    Linda Garbén, 9 februari 2017

    Ensamstående mödrar nedvärderas till skosulorna! Författaren påstår att ensamstående mödrar i stor utsträckning super och röker, är lågutbildade och att barn till ensamstående mödrar är inaktiva, utvecklar psykiska problem i vuxen ålder, Är detta vad studerande inom sjukvården ska få till sig. Förtal!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna-Karin Axelsson

Bloggat om Hälsopedagogik