Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-07-27
Förlag
Sanoma Utbildning
Medarbetare
Nordell, Per Jonas (förf.) / Persson H, Annina (förf.) / Radetzki, Marcus (förf.) / Zila, Josef (förf.)
Dimensioner
250 x 190 x 30 mm
Vikt
1212 g
ISBN
9789152334010
Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt 3:e upplagan (häftad)

Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt 3:e upplagan

(4 röster)
Häftad, Svenska, 2015-07-27
565
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Bland nyheterna i tredje upplagan märks, förutom sedvanliga uppdateringar och redaktionella förändringar, bland annat ändrade regler om distansavtalsköp och diskriminering. Avsnittet om arbetsrätt har bearbetats, avsnittet om processrätt har kompletterats med specialdomstolarna och reglerna om utmätning har förtydligats i avsnittet om fordringsrätt.

Tyngdpunkten i boken ligger på grundläggande principer inom civilrätt, straffrätt och processrätt för att ge läsaren översiktskunskaper. Det är en modern introducerande bok som innehåller alla områden som normalt ingår i grundläggande juridiska kurser. Mycket arbete har lagts ned på att skapa en bra pedagogisk struktur. De olika kapitlen har exempelvis grupperats i avdelningar, inom vilka det har eftersträvats att samla regler med sakligt samband; Juridik, Familj, Avtal, Näring, Fordran, Ersättning, Straff och Process.

En strävan utöver att underlätta inlärningen av diverse konkreta regler, är att Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt även ska kunna ge en förståelse för vad juridik är. Boken innehåller därför förhållandevis omfattande avsnitt om rättskällor och juridisk metod samt återkommande rättstillämpningsexempel. Till varje avdelning finns även ett stort antal frågor med tillhörande svar för att ge djupare förståelse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt 3:e upplagan
  2. +
  3. Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt 4:e upplagan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt 4:... av Konrad Lundberg, Johan Schüldt, Theddo Rother-Schirren, Anders Lagerstedt, Catharina Calleman (häftad).

Köp båda 2 för 1130 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Juridik - civilrätt, straffrätt, processr...