Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
504
Utgivningsdatum
2016-05-10
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
240 x 170 x 23 mm
Vikt
932 g
ISBN
9789152336120
Projektledning (häftad)

Projektledning

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2016-05-10

Slutsåld

Den nya sjätte upplagan av Projektledning är uppdaterad för att ligga i fas med utvecklingen inom området. Bland nyheter i den nya upplagan kan nämnas mer ingående resonemang kring portföljhantering och projektkontor. I den nya upplagan tar författaren också ett tydligare grepp kring de agila arbetssätten och beskriver hur de kan användas i projekt tillsammans med traditionell projektledning. Projektledning riktar sig till alla som studerar projektledning, oavsett bransch och typ av projekt. Boken behandlar projektmetodiken och ledarskapet på ett tydligt och begripligt sätt, vilket gör den lätt att använda som lärobok och som handbok vid praktiskt projektarbete eller certifiering. Boken stödjer gällande standarder inom projektledning - ISO 21500, PMBOK Guide (PMI) och ICB (IPMA).Den nya sjätte upplagan av Projektledning är uppdaterad för att ligga i fas med utvecklingen inom området. Bland nyheter i den nya upplagan kan nämnas mer ingående resonemang kring portföljhantering och projektkontor. I den nya upplagan tar författaren också ett tydligare grepp kring de agila arbetssätten och beskriver hur de kan användas i projekt tillsammans med traditionell projektledning.Boken har utvecklats för att ligga i fas med utvecklingen inom området. Innehållet i sig behålls till stor del seda
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Projektledning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fyller sitt syfte
  My, 3 juli 2018

  Ger grundläggande, praktiska tips. Dock mer gymnasie- än högskolenivå. De ekonomiska delarna tycker jag är bristfälliga, och jag saknar vetenskaplig skepsis i kapitlet om personlighetstyper (Myers-Briggs om tas upp är exempelvis väldigt kritiserat av mycket forskning, och sådana tester saknar vetenskapligt stöd, vilket inte nämns). Men på det store hela är det en bok som ger en bra grundläggande inblick i projektledning. Dock är den såpass grundläggande att den inte uppfyller kraven för att ses som högskolelitteratur i min mening.

 2. Bra kursbok
  Albin Hellström, 27 oktober 2017

  Läser kurs i operativ projektledning och jag upplever denna bok som mkt bra. Tydlig och bra att även ha övningsboken till!

 3. Bra!
  läslusen, 13 juli 2017

  För en nybörjare på projektledning fann jag boken enkel och med lättförståelig text att applicera på fler områden. Rekommenderas varmt!

 4. Now we talking!
  Tapio, 12 december 2016

  Bokens upplägg och kapitel ger en fenomenal översikt över och kring det viktiga momentet projektledning. Att styra processer med olika metoder och verktyg presenteras både pedagogiskt och på ett alldeles utmärkt sätt. En riktig höjdare för alla som behöver en kompass i projektdjungeln!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Bo Tonnquist

 • Project Management

  Bo Tonnquist

  The book presents project methodology and management in a clear, comprehensible way, making it suitable as course literature, as reference literature in practical project management and ahead of certification for PMI, IPMA or Scrum. The fourth edi...

Bloggat om Projektledning