Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2017-05-03
Upplaga
2
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
256 x 173 x 15 mm
Vikt
623 g
SAB
Fc
ISBN
9789152337899
Svenska impulser 1 (häftad)

Svenska impulser 1

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-05-03
644
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Svenska impulser 1 (upplaga 2) är en rejäl bearbetning av den första upplagan. Boken går ännu mer på djupet, och synliggör än tydligare kopplingen till kursplanen. Svenska impulser 1 innehåller fylliga kapitel om muntlig och skriftlig framställning, litteratur och språk. Boken undervisar eleverna i strategier för läsning av skönlitteratur och sakprosa. Sist i boken finns mallar och bedömningsmatriser. Boken består av fyra gedigna block: Blocket "Ordet är ditt" stärker elevernas muntliga kompetens, i förberedda samtal och vid presentationer inför grupp. I "Berättelser omkring oss" får eleverna möta skönlitteratur i olika genrer. Blocket ger strategier och verktyg för läsning, diskussion och analys av skönlitteratur. I "Skrivandets hantverk" får eleverna utveckla förmågan att läsa, skriva och kritiskt granska sakprosatexter. Blocket innehåller grundliga genomgångar i utredande och argumenterande skrivande. I "Olika sidor av språket" får eleverna reflektera över språklig variation i talat och skrivet språk, och tillägna sig grundläggande språkliga begrepp för att kunna diskutera och analysera språk ur olika perspektiv. Dessutom innehåller boken temat "Sanningar och lögner" som förbereder eleverna inför det nationella provet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svenska impulser 1
 2. +
 3. Svenska impulser 2, 3:e upplagan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska impulser 2, 3:e upplagan av Carl-Johan Markstedt, Sven Eriksson (häftad).

Köp båda 2 för 1288 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svenska impulser 1. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Utan struktur
  Iva (Helsingborg), 13 januari 2021

  Boken har nästan ingen struktur, om den har den då är det en väldig kaotisk struktur. Dessutom är boken dyr, den kostar mer än 500kr för bara sv1, om man tänker läsa sv2 och sv3 blir det 1500kr minst.
  Jag rekommenderar definitivt inte den här boken. I jämförelse med Språkporten 1,2,3 där man får materialet för alla 3 kurser i samma bok för nästan samma pris plus digitala materialet som ingår är Svenska impulser1 mycket sämre i kvaliteten innehållsmässigt, men jag är tyvärr tvungen att använda den, har inget val.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna