Framgångsrikt styrelsearbete i en snabbföränderlig tid (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
480
Utgivningsdatum
2021-02-22
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
240 x 169 x 31 mm
Vikt
905 g
SAB
Qbab
ISBN
9789152360408
Framgångsrikt styrelsearbete i en snabbföränderlig tid (häftad)

Framgångsrikt styrelsearbete i en snabbföränderlig tid

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-02-22

Slutsåld

Framgångsrikt styrelsearbete i en snabbföränderlig tid belyser styrelsearbetet utifrån den snabbt skiftande omvärlden och beskriver hur det kan bli framgångsrikt. Det är en praktisk handbok som innehåller många handfasta verktyg för hur man kan anpassa styrelsens arbete och samspelet med vd:n och ledningen, ägarna och marknaden.

Fokus ligger på de områden som behöver få hög prioritet i styrelsearbetet, men som ofta inte får den framträdande plats som de kräver. Det handlar bland annat om att säkerställa företagets bidrag till en hållbar utveckling, ett bra strategiarbete, en väl fungerande risk- och krishantering och att säkerställa den långsiktiga finansieringen. Boken går också noggrant igenom hur ägarna behöver arbeta för att skapa rätt förutsättningar för ett framgångsrikt styrelsearbete. Även ordförande- och styrelseledamotsrollen blir belysta utifrån de krav och förväntningar som ställs på respektive roll.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Framgångsrikt styrelsearbete i en snabbföränderlig tid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inte för den praktiskt sökande
  Carl Kleman, 31 maj 2022

  Boken är för vidlyftig och inte användbar i det praktiska styrelsearbetet bl.a. mot bakgrund av den inte innehåller konkreta exempel eller förslag. Däremot kan den vara till visst stöd i en mer intelektuell diskussion om styrelsearbete i allmänhet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Koncernredovisning i praktiken

  Roland Dansell, Dan Phillips

  Koncernredovisning i praktiken har reviderats och finns nu i en nionde omarbetad upplaga. Boken vänder sig till yrkessamma som arbetar praktiskt med koncernredovisning och till personer som ska lära sig koncernredovisningens grunder. Boken är uppd...

 • Koncernredovisning i praktiken upplaga 8

  Roland Dansell, Dan Phillips

  Koncernredovisning i praktiken är en grundläggande bok i koncernredovisning och behandlar såväl lagregler och rekommendationer som olika metoder för upprättande av koncernredovisning. Den åttonde upplagan är uppdaterad till de senaste förändringar...