Psykiatri 1, upplaga 3 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2021-05-18
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
245 x 178 x 20 mm
Vikt
698 g
SAB
Vl
ISBN
9789152361641

Psykiatri 1, upplaga 3

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2021-05-18
583
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken Psykiatri 1 ges ut i en tredje upplaga för att vara helt synkroniserad med de reviderade ämnesplanerna för nya Vård- och omsorgsprogrammet.

I kursen och boken ingår kunskap om vanliga psykiatriska diagnoser som stressrelaterade sjukdomar, ångesttillstånd, depressioner och ätstörningar. Andra viktiga teman är bland annat psykiatrins historia, orsaker till psykisk ohälsa, risk- och friskfaktorer, traumatiska kriser och PTSD samt frågor kring vård och omsorg vid psykisk ohälsa.

I det återkommande inslaget Människor berättar får personer med egna erfarenheter av psykisk ohälsa och deras anhöriga dela med sig av sina erfarenheter, liksom olika yrkesgrupper inom psykiatrin. Berättelserna åtföljs av strukturerade beskrivningar av hur psykisk ohälsa kan ta sig uttryck i form av olika symtom och andra kännetecken och bidrar till att utveckla den studerandes förmåga att möta personer som mår psykiskt dåligt med respekt, lyhördhet och empati.

Boken finns även i heldigital version på vår plattform Kampus.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykiatri 1, upplaga 3
  2. +
  3. Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1 av Sonja Svensson Höstfält (häftad).

Köp båda 2 för 1166 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »