Hälsopedagogik, upplaga 3 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2021-05-17
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
246 x 171 x 18 mm
Vikt
662 g
SAB
Vnaa
ISBN
9789152362235
Hälsopedagogik, upplaga 3 (häftad)

Hälsopedagogik, upplaga 3

Häftad,  Svenska, 2021-05-17
621
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hälsopedagogik ger kunskaper om hur man arbetar för att stödja människor att förbättra sin hälsa och livskvalitet. Frågor om hälsa, levnadsvanor och livsvillkor tas upp utifrån olika teorier och perspektiv. I boken förklaras hur man planerar, genomför, utvärderar och dokumenterar hälsofrämjande aktiviteter. I denna tredje upplaga har de nationella folkhälsomålen uppdaterats, likaså kapitlet om internationell folkhälsa inklusive Agenda 2030. I slutet av boken hittar du en bilaga med olika tester, samt massage- och avspänningsövningar. Boken är skriven på lättbegriplig svenska och förstärker den studerandes inlärning genom att varje kapitel: inleds med en tydlig överblick av innehållet, lyfter fram centrala ord och begrepp, presenterar det centrala innehåll som är knutet till kapitlet, är indelat i avsnitt som avslutas med Kan-du-nu?-frågor, samt avslutas med övningsuppgifter som tränar olika förmågor.

Ur innehållet: Salutogent förhållningssätt, KASAM, barns och ungas hälsa, äldres hälsa, fysisk aktivitet, kost- och måltidsvanor, stress och återhämtning, hälsofrämjande arbetsplats, kriser och krishantering.

Boken är avsedd för Barn- och fritidsprogrammet, men kan med fördel även användas vid Yrkeshögskolan samt vid utbildningar inom friskvård och hälsa.

Hälsopedagogik finns även som onlinebok och heldigitalt läromedel och kan kompletteras av en gedigen lärarhandledning. Boken finns inläst och både elever och lärare kan kostnadsfritt och utan inloggning lyssna på den via Övningsmästaren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hälsopedagogik, upplaga 3
 2. +
 3. Entreprenörskap, fakta och övningsbok, 2 uppl

De som köpt den här boken har ofta också köpt Entreprenörskap, fakta och övningsbok, 2 uppl av Helena Palmheden (häftad).

Köp båda 2 för 1283 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna-Karin Axelsson

 • Pedagogiskt ledarskap

  Anna-Karin Axelsson, Agneta Blohm

  Pedagogiskt ledarskap sätter fokus på individen, gruppen och ledaren. I boken beskriver författarna synen på kunskap och teorier om lärande samt hur olika pedagogiska synsätt påverkat och påverkar den pedagogiska ledarens arbetssätt. Ett kapitel b...

 • Hälso- och sjukvård 1

  Johan Strömberg, Anna-Karin Axelsson

  Boken beskriver den hälso- och sjukvård och de medicinska åtgärder som personal kan utföra på vårdinrättningar eller i personens hem. Här ingår bland annat olika medicintekniska uppgifter samt rehabilitering, habilitering och egenvård. Eleven får ...